Anul 2011 debuta pentru cele două echipe de top ale județului și anume FC Argeș și CS Mioveni sub auspicii nu tocmai bune. Spunem asta pentru că în a doua parte a sezonului 2010-2011, FC Argeș se zbătea undeva pe la mijlocul clasamentului ligii secunde, iar CS Mioveni, chiar dacă se bătea pentru promovare în prima ligă, nu impresiona absolut deloc. Așadar, anul 2011 găsea județul Argeș cu două echipe în liga secundă și cu niciuna în prima ligă, un județ care avea în spate o istorie de invidiat în fotbalul românesc. Ei bine, nici finalul anului 2011 și implicit finalul turului de sezon 2011-2012, nu arată prea bine pentru fotbalul argeșean. Mioveniul este lanterna roșie a Ligii I, iar FC Argeș se află la nu mai puțin de 11 puncte de primul loc care asigură promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. Dar, haideți să vedem parcursul în anul 2011 al celor două echipe care reprezintă județul în fotbalul românesc.
FC Argeş continuă să se zbată în liga secundă
Dacă altădată FC Argeș reprezenta cu succes județul pe prima scenă fotbalistică a țării, în 2011 gruparea din Trivale nu a făcut decât să se zbată în eșalonul secund. Și toate se datorează foarte cunoscutului scandal ”mită la arbitrii” în care a fost implicat patronul Cornel Penescu. Mai mult decât atât, echipa marelui Dobrin ajunsese să se lupte la finalul campionatului 2010-2011 pentru evitarea retrogradării în Liga a III-a. În cele din urmă Argeșul a terminat pe locul 12, dar s-a aflat la numai un pas de retrogradare, ceea ce însemna practic îngroparea definitivă a clubului alb-violet. În sezonul 2011-2012 însă FC Argeș a pornit cu dreptul, iar acum se află pe locul V, dar la o distanță colosală de primul loc promovabil în Liga I, 11 puncte având de recuperat elevii lui Viorel Dumitrescu pentru a reveni în cărțile promovării. Deși echipa nu a mers chiar foarte rău, probleme au existat mai tot timpul în curtea alb-violetă. Spunem asta numai dacă ne gândim la salarii restante, datorii colosale la Fisc sau ”înlăturări de personal” total neadecvate așa cum ar fi portarul Mirel Bolboașă, un fotbalist extrem de valoros, antrenorul Iordan Eftimie, deși salvase echipa de la retrogradare sau Marius Prisăceanu, fost șef la Centrul de Copii și Juniori, care nu a făcut decât să nu fie de acord cu managerul Cătălin Barbu. Singurul plus poate pentru FC Argeș în anul 2011 a fost fără discuție evoluția atacantului Rover Cârstea, fotbalist devenit golgheter și intrat în vizorul marilor cluburi de fotbal din România.
CS Mioveni a promovat în Liga I, nu însă pe teren
Și pentru ca anul 2011 să fie chiar negru pentru fotbalul argeșean, nici CS Mioveni nu a făcut furori, atât în liga secundă, cât mai ales în Liga lui Mitică. Spunem asta pentru că deși se bătea pentru promovare, la finalul sezonului 2010-2011, Mioveniul se clasa pe un loc III, care nu făcea altceva decât să le dea galben-verzilor speranța pentru o nouă bătălie pentru promovare în următorul campionat. Dar, soarele a răsărit din nou la Mioveni, iar Tunaru și compania au ajuns să se bucure pentru participarea pentru a doua oară în istorie în Liga I. De ce? ”Jocuri de culise”, ar spune alții, dar, oficial, pentru că FC Bihor nu a obținut licența de participare în Liga I. Și, iată, așadar cum a promovat Mioveniul! Nu pe teren, ci ”în culise”! A urmat însă începerea campionatului în Liga I, iar transferurile de marcă, gen Dică, Neaga, Mărgăritescu sau Ciprian Tănasă, au transformat pentru o foarte scurtă perioadă de timp Mioveniul în SuperMioveni. Nu a fost însă deloc așa, pentru că marile vedete nu au făcut decât să încurce evoluția galben-verzilor în prima ligă, motiv pentru care la finalul turului de campionat și-au și făcut bagajele și au părăsit orașul constructorului de automobile Dacia. Mioveniul a ajuns așadar pe ultimul loc în prima ligă acumulând numai 9 puncte în cele 18 etape consumate din sezonul 2011-2012. În afară de vedete, o altă problemă gravă la CS Mioveni a fost postul de antrenor, care, timp de 18 etape a fost ocupat de nu mai puțin de 6 antrenori și îi enumerăm pe Ionuț Popa, Telu Stancu, Ilie Stan, Mihai Stoichiță, Mihai Stoica și acum ”trădătorul” Marian Pană. Cel mai grav însă este că la Mioveni s-au investit peste un milion de euro în fotbal, iar rezultatele sunt dezastruoase și nimic mai mult. În concluzie, încă un an negru în istoria fotbalului argeșean!
Material realizat de Marius Ionel
0 Comentarii