Web Analytics
scris joi, 23.02.2023

Bărbat din Reșița, reținut pentru șantaj. Cum a obținut 50.000 euro de la o femeie din Argeș

Bărbat din Reșița, reținut în Argeș pentru șantaj și înșelăciune în formă continuată. Bărbatul a amenințat o femeie cu incendierea locuinței, dar și că face cunoscut un viol, despre care polițiștii au stabilit că nu s-a întâmplat. Mai mult, bărbatul a determinat-o pe victimă să îl angajeze la firma fiului său, unde nu presta nicio activitate.

Bărbat din Reșița, reținut pentru șantaj. Cum a obținut 50.000 euro de la o femeie din Argeș

În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj și înșelăciune, ambele în formă continuată, și au reținut un bărbat de 46 de ani, din municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.


„Din cercetări s-a stabilit că în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, cu complicitatea altor două persoane, cel în cauză ar fi amenințat o femeie cu distrugerea prin incendiere a unei locuințe, cu transmiterea în spațiul public a unei relații extraconjugale, precum și cu privire la transmiterea în spațiul public a unei pretinse fapte de viol, despre care s-a stabilit că nu este reală. În aceste împrejurări, cel în cauză ar fi obținut pentru sine și pentru complici diverse sume de bani. De asemenea, cel în cauză ar fi determinat-o pe aceasta să îl angajeze la firma fiului său, încasând astfel salariu lunar, deși nu desfășura efectiv nicio activitate”, a transmis IPJ Argeș.

Bărbatul, cu complicitatea altor două persoane, l-a amenințat și pe fiul persoanei vătămate că face cunoscută o pretinsă faptă de viol.

Astfel, a determinat persoana vătămată să îi trimită inițial 4000 de euro, apoi sume cuprinse între 400 și 2000 de euro. Prejudiciul total a fost calculat la aproximativ 50.000 de euro.


În ziua de 22 februarie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru a fi luată o măsură preventivă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *