Web Analytics

Reținut după ce și-a lovit socrul și a încălcat ordinul de protecție care îi interzicea să se apropie de soție

de | 29.06.2022 13:40 | Actualitate

Un bărbat din Călinești a încălcat ordinul de protecție față de soția sa. Mai mult, l-a agresat pe socrul său. Polițiștii l-au reținut.

„În noaptea de 27 spre 28 iunie a.c., aproape de miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat de 44 de ani, din Călinești, față de care fusese emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, ar fi încălcat obligația de a nu se apropia de soția acestuia și ar fi agresat pe tatăl celei din urmă, provocându-i leziuni”, a transmis IPJ Argeș.

A fost întocmit dosar penal pentru violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție, conform art. 199 raportat la art. 193 din Codul Penal, respectiv conform art. 47 din Legea 217/2003R. Iar marți, 28 iunie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

Citește și Tânăr reținut pentru act sexual cu o minoră

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

„Conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate; sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face; dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici; cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.; nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta”, a transmis IPJ Argeș.

Aspecte legale

Încă din 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu. Ordinul este valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-polițiști.

„În situaţia încălcării de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre interdicţiile stabilite prin ordinul de protecție, fapta constituie infracţiune, conform cadrului legal prevăzut de Legea 217/2003”, a transmis IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *