Web Analytics

Restricţii la Mioveni în privinţa locurilor de parcare

de | 28.01.2021 13:11 | Actualitate, Politica si Administratie

În repetate rânduri, mai mulți cetățeni din Mioveni au semnalat faptul că mașinile de firmă ocupă abuziv locurile de parcare din zonele rezidențiale și parcările blocurilor. Pentru a găsi o soluție rezonabilă, autoritățile locale le reamintesc celor care dețin ori conduc mașini înmatriculate la firma în cadrul căreia își desfășoară activitatea că aceste autovehicule nu pot fi parcate în alte spații decât în parcul auto al firmei respective ori în parcări închiriate.
Având în vedere locurile limitate de parcare, administrația a impus o serie de restricţii celor care deţin autovehicule de mari dimensiuni. Astfel, este interzisă parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri care au masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone sau lungimea mai mare de 5 metri, precum şi a autovehiculelor de transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune pe spaţiile dintre blocuri sau pe arterele de circulaţie aparţinând domeniului public sau privat al orașului. Legalitatea acestui demers se reflectă din faptul că la baza eliberării autorizaţiei de transport marfă/persoane a acestor vehicule a stat şi un document în care proprietarul lor (persoana juridică) a declarat unde vor fi garate acestea (parcare privată sau închiriată, în niciun caz domeniul public). Aceste prevederi se aplică şi autovehiculelor aflate în tranzit prin orașul Mioveni.
”Fără a recurge la diverse metode de constrângere, precum amenzile, blocarea roților sau alte acțiuni similare, Primăria Mioveni face un apel la simțul civic și bunul-simț de care sunt convins că veți da dovadă, pentru a respecta setul de restricții prezentat, astfel încât să oferim cât mai multor vecini posibilitatea de a folosi parcarea de rezidență”, a spus primarul Ion Georgescu.

Citește și Primăria Mioveni se implică în dezvoltarea învăţământului dual

Citește și Spitalul Orășenesc Mioveni colaborează cu medici specialiști din Capitală. Declarația primarului Ion Georgescu

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii