Web Analytics

CSM a respins prelungirea detaşării judecătoarei Diana Ungureanu la Comisia Europeană

de | 25.07.2019 13:25 | Actualitate

Detașată de mai bine de un an la Bruxelles la Comisia Europeană, în cadrul Direcţiei Generale de Justiţie şi Consumatori, care răspunde de politica UE în materie de justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen, judecătoarea Diana Ungureanu de la Curtea de Apel Pitești le-a lăsat o foarte bună impresie oficialilor europeni.
Drept care Comisia Europeană a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii prelungirea pentru încă doi ani a detașării judecătoarei Diana Ungureanu la Bruxelles.
Numai că săptămâna trecută CSM a respins solicitarea Comisiei Europene. În total, 9 dintre cele 11 voturi au fost de respingere.
Judecător cu foarte bune rezultate de mai mulți ani la Curtea de Apel Pitești (secția civilă și de contencios administrativ și fiscal), Diana Ungureanu a fost o perioadă și director adjunct la Institutul Național al Magistraturii, unde a coordonat programele de formare iniţială în Drept comercial şi de formare continuă în Dreptul european al concurenţei. Diana Ungureanu are o experiență de peste 17 ani ca magistrat.
Şi-a luat diploma de bacalaureat ca şef de promoţie la Liceul Pedagogic Câmpulung în 1994. Tot ca şef de promoţie a absolvit, în 1999, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde în 2004 a obţinut titlul de doctor „Magna cum laude” şi este lector conf. univ. dr. la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Piteşti. De asemenea, este formator permanent al Reţelei Europene de Formare Judiciară, formator INM, formare iniţială în Drept comercial, formator INM, formare continuă în domeniul Dreptului comunitar al concurenţei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii