Republica Cehă: Guvernul a ordonat testarea obligatorie în masă în companiile mijlocii şi mari

de | 2.03.2021 14:34 | Actualitate, Home

Guvernul ceh a ordonat ca întregul personal din toate companiile mijlocii şi mari din ţară să fie testat, obligatoriu, pentru noul coronavirus, relatează marţi dpa.

Citește și: Rata de infectare cu Covid-19, la nivel național, crește vizibil. Totuși, Argeșul rămâne în scenariul verde

Guvernul condus de premierul Andrej Babis a adoptat această măsură într-o şedinţă de cabinet desfăşurată luni seara târziu.

Potrivit noii reglementări, circa 2,1 milioane de angajaţi vor trebui să se testeze cel puţin o dată în următoarele două săptămâni, după care urmând să se aplice intervale de testare de o săptămână.

Excepţie de la această testare în masă pot face companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi.

Guvernul de la Praga a răspuns astfel apelurilor de a lua măsuri mai ferme împotriva răspândirii noului coronavirus în fabrici şi birouri.

Citește și: Vaccinul de la Johnson & Johnson a fost aprobat oficial în SUA

Asociaţia sindicală CMKOS s-a pronunţat pentru declararea unei suspendări obligatorii a activităţii timp de o săptămână în perioada Paştelui, dar ministrul ceh al economiei, Karel Havlicek, a respins vehement ideea. ‘Nu oprim industria’, a spus acesta.

Participarea la testare este obligatorie, pentru companiile vizate şi angajaţii lor, costul testelor antigen urmând să fie plătit din asigurările de sănătate, dar în mod alternativ vor putea fi utilizate şi autoteste, care vor fi subvenţionate.

Companiile se expun la amenzi drastice dacă nu respectă noua măsură.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a îi îndeamnă pe britanici să se vaccineze: „Vă veţi simţi protejaţi”

Republica Cehă, care are 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei, acum un an, peste 1,2 milioane de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus şi 20.500 de decese. AGERPRES

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...