Reprezentări ale scenelor biblice în arta plastică

de | 19.12.2019 14:04 | Cultura

Săptămâna trecută, luni, 9 decembrie, aala de conferințe a Bibliotecii Județene Argeș „Dinicu Golescu” a găzduit o manifestare dedicată absolutului în artă și spiritualitate – „Dincolo de imagini. Reprezentări ale scenelor din Biblie în arta plastică”.
Invitata bibliotecii, doamna profesoară Monica Dinu, pictor, membră a Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Argeș, și-a propus să facă o incursiune în istoria artei folosind temele religioase, apărute odată cu istoria creștinismului. De la cunoașterea și explicarea Sfintei Scripturi – prin desene, mozaic, fresce, iconografie, ca urmare a lipsei educației școlare, caracteristice primelor secole – arta religioasă a cunoscut transformări în funcție de trăirile artistului, dar mai ales conform epocii în care trăia. Ea va avea un drum lung, asemănător ideii privitoare la universalitatea spiritului religios și a permanentei actualități a Cărții Sfinte.
Simona Nagîţ

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...