Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Remember Florin Halagian! A stat pe bancă la 898 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc

Astăzi, Florin Halagian, omul care a scris istorie atât ca jucător, cât și ca antrenor al echipei FC Argeș, ar fi împlinit 85 de ani. De numele lui se leagă o mulțime de momente de aur din cartea de istorie a clubului alb-violet.

Remember Florin Halagian! A stat pe bancă la 898 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc

Pe 20 august 1961, în meciul dintre Dinamo Pitești și Dinamo București, a marcat primul gol al Argeșului în prima divizie. Meciul s-a terminat cu înfrângerea argeșenilor la limită, 4-3.

Citește și Dănuț Lupu, eliberat condiționat

Pe banca Argeșului a venit la doar 32 de ani, în 1972, din postura de antrenor la echipa de tineret-rezerve. Cei care au insistat pentru aducerea sa au fost președintele Argeșului de atunci, Puiu Rapaport, și foștii săi colegi din perioada Dinamo Pitești, Ion Barbu și Nicolae Dobrin. Ce a urmat e istorie. Halagian a preluat o echipă fără mari perspective la începutul sezonului 1971/72 și a transformat-o în campioana României, devenind al doilea cel mai tânăr antrenor câștigător de titlu, după Gheorghe Popescu cu CCA. A urmat apoi celebra victorie cu Real Madrid.

Tot el a stat la cârma echipei și când a fost adus la Pitești al doilea titlu de Campioană a României. În carieră a stat pe bancă la 898 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, stabilind un record greu de egalat.

A plecat dintre noi pe 12 august 2019. Odihnească-se în pace!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *