Web Analytics

Remember. „Cefereul” ar fi împlinit 72 de ani

de | 25.02.2021 13:11 | Actualitate, Sport

Pe 22 februarie 1949 se năştea unul dintre cei mai mari jucători ai istoriei alb-violete, Constantin Cârstea. ”Cefereul”, aşa cum a fost numit de tribună, s-a născut la Moşoaia şi a debutat la echipa de juniori FC Argeş. Era perioada de glorie a fotbalului argeşean, când FC Argeş cucerise primul titlu de campioană. Halagian l-a promovat la prima echipă în anul 1973. Cârstea a fost un luptător până la epuizare în teren, de o rară seriozitate, evoluând de 244 de ori în prima divizie.
A înscris 8 goluri pentru FC Argeş, alături de Dobrin, apoi a devenit preşedinte al clubului, antrenor la Dacia Piteşti, FC Olt, Metalurgistul Slatina şi din nou antrenor la echipa care 1-a lansat. Constantin Cârstea este poate unul din cei mai buni antrenori piteşteni, după Leonte Ianovschi, Nicolae Dobrin şi alături de Alexandru Constantinescu, Mihai Ianovschi, Mihai Georgescu, Stelian Trandafirescu, Marin Radu II şi Constantin Radu I. Cârstea s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.

Citește și Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea: ”Sunt mâhnit! La meciul cu CFR, observatorul n-a fost de acord cu un moment de reculegere pentru Costel”

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii