Web Analytics
scris duminică, 25.10.2020

Remdesivir a fost aprobat oficial de SUA ca medicament pentru tratarea Covid-19

Autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătăţii a decis să aprobe oficial medicamentul Remdesivir pentru tratarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Asfel, medicamentul realizat de compania farmaceutică Gilead Sciences a devenit primul şi singurul tratament pentru Covid-19 aprobat oficial în Statele Unite, transmite Reuters.

Remdesivir a fost aprobat oficial de SUA ca medicament pentru tratarea Covid-19

Aprobarea dată de autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătăţii pentru folosirea Remdesivir la tratarea pacienţilor spitalizaţi a avut loc joi, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat săptămâna trecută că medicamentul nu a avut un efect substanţial asupra duratei de spitalizare a pacienţilor sau asupra şanselor de supravieţuire a acestora, într-un studiu clinic efectuat la nivel global.

               Vezi și  Focar de infecție cu SARS CoV-2 la Șuici

Autorizaţia dată de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) semnalează încrederea în rezultatele studiului efectuat de Gilead în Statele Unite, care au arătat că medicamentul a redus timpul de recuperare a pacienţilor, a scris un analist al Piper Sandler, Tyler Van Buren, într-o notă adresată clienţilor.

Remdesivir a fost deja disponibil pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 în baza unei autorizaţii pentru utilizarea de urgenţă, acordată de FDA în luna mai, după ce studiul condus de Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a arătat că medicamentul a redus durata spitalizării cu cinci zile.

Citește mai departe pe stiriletransivaniei.ro, parte a rețelei de știri naționale Presshub

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită