Web Analytics

Reguli noi de parcare pentru șoferii din Pitești

de | 1.02.2019 01:04 | Actualitate

S-a modificat regulamentul parcărilor cu taxă de la blocuri. Proiectul a fost aprobat cu scandal, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local Pitești.

Primăria a propus ca locurile de parcare să fie disponibile pentru oricine de luni până vineri, între orele 9-16. În restul timpului, vor fi folosite numai de chiriași. Măsura nu se va aplica în cazul locurilor de parcare închiriate în prezent, decât după ce expiră contractele de închiriere.

Noul regulament se va aplica din aprilie.

Părerile sunt împărțite însă, iar câțiva locatari ai blocului Fortuna din centru au protestat, în ședința Consiliului Local, cu privire la acest proiect. „Parcarea de la Fortuna nu este binecuvântată, ci nenorocită. Este o aglomerație de nedescris”, a spus o locatară nemulțumită. Altă persoană a amenințat că va da Primăria în judecată.

Tariful de închiriere este de 120 lei/an, de luni până vineri, între 16-9 și în weekend permanent, iar amenzile pentru cei care încalcă regulamentul au fost majorate. Astfel, cei care vor menține ridicat dispozitivul de blocare în intervalul 9-16, de luni până vineri, vor fi sancționați cu amendă de la 400 la 600 lei.

Este pentru a doua oară când acest proiect de hotărâre este lansat. Anul trecut, în decembrie, votul a fost majoritar negativ.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii