Consumatorii vor ști ce ingrediente se află în produsele pe care le-au comandat la restaurant și ce aditivi au fost folosiți, potrivit unui ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat în Monitorul Oficial. Astfel, orice ingredient care depășește 20 g trebuie afișat pe etichetă, listele de meniuri și site-uri, în cazul comenzilor online. Scopul este ca orice consumator să știe cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant, transmite ANPC.
Citește și: Albeștii de Argeș: Transporta lemne fără documente de proveniență
Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a acestui/acestei produs/ mâncări sau, în cazul comercializării la distanță, înainte de finalizarea comenzii. Mai exact, acestea trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, lângă produs, pe un panou/meniu.
0 Comentarii