Web Analytics

Regularizarea pârâului Bascov și modernizarea barajului Golești – două dintre proiectele ABAAV Argeș pentru 2020

de | 26.05.2020 07:58 | Actualitate

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea își concentrează eforturile pentru continuarea lucrărilor de investiții pe cursurile de apă, dar și pentru abordarea noilor investiții cuprinse în portofoliul de obiective pentru anul 2020. 

Multă vreme, pârâul Bascov a fost una dintre provocările Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea din cauza inundațiilor produse repetat ca urmare a viiturilor. 

Anul acesta se apropie de finalizare investiția care va crește gradul de protecție la inundații a localităților riverane pârâului Bascov. 

Investiția are ca obiective prevăzute amenajarea albiei pârâului Bascov pe o lungime de 25,5 km și protecția de mal pe o lungime de 2,1 Km. 

Au fost realizate în anul 2019 lucrări de apărare mal, în localitatea Bascov și recalibrări de albie, în localitățile Bascov și Drăganu. 

În anul 2020, se va continua regularizarea pârâului Bascov cu lucrări de amenajare a albiei în localitățile Drăganu, Cotmeana și Pitești, lucrări de protecție mal în localitățile Bascov și Pitești și realizarea de praguri de fund din gabioane și anrocamente în localitățile Bascov și Pitești.

Barajul Golești de pe râul Argeș va avea un grad avansat de modernizare și automatizare.

Una dintre investițiile importantele ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea care se îndreaptă spre finalizare este mărirea gradului de siguranță în exploatare a barajului Golești. 

Execuţia este în fază avansată şi constă în reabilitarea echipamentului hidromecanic, a instalațiilor electrice, pod baraj și etanşarea rosturilor de la pile. 
Lucrările de reabilitare a instalațiilor electrice sunt realizate în proporție de 80%, urmând a se pune în funcțiune după finalizarea celor de modernizare a acționării echipamentului hidromecanic.Acestea au început cu dezafectarea echipamentului pe jumătate din baraj și automatizarea lor. 

Lucrările de reabilitare a podului rutier al barajului sunt realizate în proporție de 95%, fiind în curs de execuție lucrările de finisaje rosturi și vopsirea balustradelor. În curând, se va începe și etanșarea rosturilor permanente la pilele 3, 4 și 5 ale barajului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii