Web Analytics
scris sâmbătă, 04.03.2023

Regele Charles nu se dezice de ortodoxie. Uleiul cu care va fi uns a fost creat pe Muntele Măslinilor și binecuvântat la Ierusalim

Regele Charles nu se dezice de ortodoxie. Uleiul cu care va fi uns a fost creat pe Muntele Măslinilor și binecuvântat la Ierusalim

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles III va include și muzică ortodoxă greacă. Majestatea Sa își omagiază în acest fel tatăl de origine greacă, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

Nu își dezminte, astfel, apropierea de ortodoxie iar în aceste zile a fost sfințit uleiul special care va fi folosit în cadrul ritualului.

“Sunt atât de onorat și recunoscător că Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea și Arhiepiscopul Anglican din Ierusalim au sfințit uleiul Crism care va fi folosit pentru ungerea Regelui Marii Britanii la Încoronarea sa în mai. Majestatea Sa îndeamnă la o aprofundare a Ortodoxiei orientale.

Vreau să mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al III-lea pentru că a oferit uleiul de încoronare de pe Muntele Măslinilor – care reflectă legătura personală de familie a Regelui cu Țara Sfântă și grija sa mare pentru popoarele acesteia.

De asemenea, sunt încântat că arhiepiscopul anglican din Ierusalim, Preasfințitul Hosam Naoum, a participat la sfințirea de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

De la începutul planificării încoronării, dorința mea a fost ca un nou ulei de încoronare să fie produs folosind ulei de măsline din Muntele Măslinilor. Aceasta demonstrează legătura istorică profundă dintre Încoronare, Biblie și Țara Sfântă.

A fost creat folosind măsline culese din două plantații de pe Muntele Măslinilor, la Mănăstirea Maria Magdalena și la Mănăstirea Înălțarea Domnului – lângă locul de înmormântare a bunicii Regelui, Principesa Alice a Greciei.

Uleiul Chrism, care folosește măsline presate chiar în afara Betleemului, este parfumat cu susan, trandafir, iasomie, scorțișoară, neroli, benzoin, chihlimbar și floare de portocal – aceeași rețetă folosită la încoronarea reginei.

De la regii din vechime și acum până în zilele noastre, monarhii au fost unși cu ulei din acest loc sacru. În timp ce ne pregătim să ungem Regele și Regina Consoartă, mă rog ca ei să fie călăuziți și întăriți de Duhul Sfânt”a anunțat Arhiepiscopul de Canterbury – Justin Welby.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *