Web Analytics

Regal teatral, în luna noiembrie, la Teatrul ”Alexandru Davila”

de | 31.10.2022 17:16 | Actualitate, Cultură, Home

Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești organizează, în luna noiembrie, Festivalul Internațional de Teatru, sub patronajul Consiliului Județean Argeș (principalul finanțator). Din acest an, evenimentul va purta numele marelui om de teatru și film Liviu Ciulei. Festivalul se va desfășura pe parcursul lunii noiembrie, cu spectacole programate numai sâmbăta și duminica.

Organizatorii își propun ca Festivalul Internațional de Teatru ”Liviu Ciulei” (prima ediție) să fie dedicat oamenilor din Pitești, dar și celor din județ (în acest sens, în luna noiembrie, se vor efectua deplasări în 7 importante localități ale județului: Curtea de Argeș, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Câmpulung, Costești și Bascov).

Tema primei ediții este COMICUL NECESAR. Primul weekend din Festival va fi consacrat Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău. Astfel, în deschidere, sâmbătă, 5 noiembrie, la Sala Mare, de la ora 19, publicul se va reîntâlni cu un text semnat de un important autor din dramaturgia universală, ”Revizorul” de Nikolai Gogol.

Citește și Argeș. Bărbat acuzat de trafic și consum ilicit de droguri

În seara următoare, tot frații noștri din Chișinău ne oferă spectacolul ”Fără pijamale”, după Mawby Green și Ed Feilbert (Sala Mare, ora 19). Ambele sunt în regia maestrului Sandu Grecu, directorul general al Naționalului din Chișinău, președintele Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM).

La finalul următoarei săptămâni, în 12 și 13 noiembrie, Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești nepropune două montări de succes din repertoriul propriu: sâmbătă, ”Toxic” de Bruce Kane, în regia și traducerea lui Florin Piersic jr., iar duminică, în regia reputatului Alexandru Dabija, veți avea ocazia să vă bucurați de o montare inspirată, cu ritm și umor de calitate, ”Piatra din casă” de Vasile Alecsandri.

În al treilea weekend al Festivalului, Sala Mare îi va găzdui pe actorii de la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, unul dintre cele mai active și performante instituții teatrale din țară, cu un manager, Alexandru Boureanu, preocupat în permanență pentru teatrul de calitate.

Ultimele două seri din Festival, 26 și 27 noiembrie, sunt rezervate pentru premiera Teatrului gazdă, ”Volpone” de Ben Jonson (Sala Mică), în regia lui Bogdan Cioabă și, la închiderea Festivalului, duminică, 27 noiembrie, Teatrul ”Nottara” din București va prezenta, pe scena Sălii Mari, spectacolul ”Mitică Popescu” de Camil Petrescu, regia Dan Tudor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *