Web Analytics

Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor!

de | 15.11.2021 16:47 | Actualitate, Dezvăluiri

 

Peste 2000 de elevi din 40 de licee din mai multe județe, printre care și Bihor, vor participa la o campanie de informare și conștientizare cu privire la victimele traficului de ființe umane. Aceasta va consta în ateliere de informare ce vor conține poveștile reale ale unor victime ale traficului de minori și informații despre metode de prevenire a unor astfel de situații.

596 de persoane au fost victime ale traficului de ființe umane în România anului 2020, acesta sunt cifrele care indică amploarea acestui fenomen. Dintre acestea, 255  de victime doar din rândul minorilor: 29 de băieți și 206 fete. Aceste numere ne arată că traficul de persoane este un real pericol în rândul copiilor.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Prin proiectul „ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală” se lansează o campanie națională de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori, campanie care va fi coordonată de catre Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

React-text

React-text

Campania se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. În aceste sesiuni, tinerii vor afla și despre experiențele trăite de victimele traficului de minori în traiectoria lor prin sistemul de justiție în căutarea dreptății.

Atelierele de informare vor fi realizate în fiecare unitate școlară de către un coordonator, care va participa la sesiuni de instruire cu specialiști din domeniul prevenirii traficului de persoane, ceea ce face ca campania să aducă un element de noutate prin utilizarea unui model de învățare tip cascadă și de la egal la egal.

Citește și: Ultimul stăpân de sclavi condamnat: 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane

La finalul campaniei de conștientizare unii dintre beneficiari, elevii din licee, vor deveni mesageri ai victimelor traficului de minori în numele căror vor solicita autorităților responsabile de a asigura copiilor accesul la o justiție prietenoasa atât prin intermediul artei stradale (pictură, grafică) cît și a demonstrațiilor publice și activităților de tip flash-mob ce vor fi organizate în 11 județe.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii