Web Analytics
scris miercuri, 09.11.2022

Rectorul Chirleșan: „Universitatea Pitești este o doamnă bine care trebuie iubită”

Mare sărbătoare astăzi la UPIT, care a aniversat 60 de ani de existență. „Universitatea Pitești este o doamnă bine care trebuie iubită”, a descris rectorul Dumitru Chirleșan instituția academică pe care o conduce. Acesta a primit din partea Ministerului Educației placheta și diploma aniversară „Dimitrie Gusti” pentru activitatea educativă și de cercetare și performanță profesională înregistrată în 60 de ani de activitate a învățământului superior la Pitești.

Rectorul Chirleșan: „Universitatea Pitești este o doamnă bine care trebuie iubită”

O alta distincție a fost acordată de fostul ministru al educației Sorin Câmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și Doctor Honoris Cauza al Universității Pitești precum și de la Ministerul Cercetării.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/upit-si-politehnica-au-inceput-negocierile-pentru-constituirea-unei-universitati-nationale-221403/
Conducerea Senatului Politehnicii București a fost prezentă, de asemenea, la evenimentul aniversar, motiv pentru care, inevitabil, a fost atins subiectul legat de proiectul comun al celor două instituții de învățământ superior.

” Va fi cea mai mare universitate din România”

„A venit momentul unei construcții de nivel național” a spus rectorul Chirleșan care a mai dezvăluit că viitoarea construcție academică nu se va numi nici Universitatea Pitești nici Politehnica București.
„Va fi cea mai mare universitate din România”, a spus acesta.


La aniversarea UPIT, sărbătorită la Filarmonica Pitești, au fost prezente autoritățile locale și județene, rectori și reprezentanții ai universităților din țară, profesori, studenți și absolvenți.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *