Web Analytics

Rectorul Chirleșan: „Universitatea Pitești este o doamnă bine care trebuie iubită”

de | 9.11.2022 21:16 | Actualitate, Home

Mare sărbătoare astăzi la UPIT, care a aniversat 60 de ani de existență. „Universitatea Pitești este o doamnă bine care trebuie iubită”, a descris rectorul Dumitru Chirleșan instituția academică pe care o conduce. Acesta a primit din partea Ministerului Educației placheta și diploma aniversară „Dimitrie Gusti” pentru activitatea educativă și de cercetare și performanță profesională înregistrată în 60 de ani de activitate a învățământului superior la Pitești.

O alta distincție a fost acordată de fostul ministru al educației Sorin Câmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și Doctor Honoris Cauza al Universității Pitești precum și de la Ministerul Cercetării.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/upit-si-politehnica-au-inceput-negocierile-pentru-constituirea-unei-universitati-nationale-221403/
Conducerea Senatului Politehnicii București a fost prezentă, de asemenea, la evenimentul aniversar, motiv pentru care, inevitabil, a fost atins subiectul legat de proiectul comun al celor două instituții de învățământ superior.

” Va fi cea mai mare universitate din România”

„A venit momentul unei construcții de nivel național” a spus rectorul Chirleșan care a mai dezvăluit că viitoarea construcție academică nu se va numi nici Universitatea Pitești nici Politehnica București.
„Va fi cea mai mare universitate din România”, a spus acesta.


La aniversarea UPIT, sărbătorită la Filarmonica Pitești, au fost prezente autoritățile locale și județene, rectori și reprezentanții ai universităților din țară, profesori, studenți și absolvenți.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *