Web Analytics

Recomandările reprezentanților MAI cu privire la minivacanța de 1 Decembrie

de | 29.11.2022 15:40 | Actualitate, Home

Urmează zile libere și cu multe evenimente ce vor fi organizate în spațiul public. Argeșenii care vor să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, sunt invitați pe 1 Decembrie, de la ora 10, în Piața Vasile Milea. Evenimente vor fi organizate și în mai multe orașe ale județului, dar și în comune.

Cu această ocazie, reprezentanții instituțiilor MAI vor fi prezenți la evenimentele organizate în județ.

Iată ce recomandă organele MAI cu privire la minivacanța de 1 Decembrie:

Citește și: Câți români îşi sărbătoresc ziua de naştere pe 1 decembrie

“Adulții sunt sfătuiți să nu conducă autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. întrucât astfel de fapte sunt prevăzute ca infracțiuni de art. 336 din NCP și sunt pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani. (…) Totodată, le recomandăm tuturor să evite tentațiile nesănătoase şi să se implice în activități cât mai diverse, cum ar fi sportul sau plimbările în aer liber. Dacă merg la petreceri să nu bea din sticle desfăcute, să supravegheze prepararea băuturilor solicitate și să fie atenți la prieteniile ocazionale.” comisar Daniel Gheorghe, șeful Centrului Regional Antidrog Pitesti din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

“ O atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, zonelor unde se desfășoară diverse manifestări, dar și piețelor, târgurilor și zonelor turistice.

Citește și:  Programul piețelor agroalimentare din Pitești, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie
De asemenea, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor acţiona pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier. În fiecare zi a perioadei, pe drumurile din judeţ vor fi organizate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză sau care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Recomandăm șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste o conduită preventivă în trafic.
Mobilizați pentru misiunile din această perioadă vor fi și polițiștii din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care vor interveni, dacă situația o va impune.” – Comisar Mădălina Epure, Poliția Argeș.

“Peste 100 de jandarmi vor avea zilnic o prezența activă, cu rol preventiv, pentru a se asigura că nu vor exista probleme care pot afecta ordinea și liniștea publică și să intervină la solicitările cetățenilor. (…)
Pe 1 decembrie, jandarmii argeșeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările dedicate Zilei Naționale a României organizate în municipiului Pitești și în principalele localități din județul Argeș: Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Lerești, Valea Mare Pravăț, Mausoleul Eroilor Mateiaș.” – maior Ioana Solomon, Jandarmeria Argeș.

Citește și:  Închis la Permise și Înmatriculări în minivacanța de 1 Decembrie

“Pentru o minivacanță fără situații negative neprevăzute, recomandăm să alegeți cu atenție locul în care vă veți petrece timpul liber. Să urmăriți respectarea măsurilor de prevenire ale incendiilor, iar în cazul în care identificați funcțioinarea cu defecțiuni ale unor sisteme să sesizați aceste lucruri administratorilor sau organizatorilor. De asemenea, prepararea hrănii în spații deschise se va face în locuri special amenajate pentru acest lucru și protejate corespunzător.”- Ionuț Tunaru, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *