Web Analytics
scris miercuri, 17.05.2023

Recomandare oficială de interzicere a aplicației TikTok pentru funcționarii publici din România

Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) a luat decizia, în cadrul unei ședințe susținute miercuri, de a recomanda oficial interzicerea folosirii aplicației TikTok pe telefoanele de serviciu a funcționarilor publici din România.

Recomandare oficială de interzicere a aplicației TikTok pentru funcționarii publici din România

Citește și: Lasconi, păruită de o soţie geloasă

Mâine, Direcția Națională de Securitate Cibernetică (DNSC) va emite recomandarea de interzicere a TikTok-ului. Așadar, aceasta va ajunge la instituțiile publice. Trebuie spus faptul că măsura nu se aplică celor din mediul privat. Nu se aplică, de asemenea, nici telefoanelor personale ale bugetarilor, însă se recomandă ca această aplicație să nu mai fie descărcată pe telefoanele de lucru.

Citește și: Pitești. Testări gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C

Toată inițiativa a pornit de la Ministerul Cercetării și Digitalizării, care a spus că nu este o aplicație sigură. Au fost ridicate semne de întrebare cu privire la confidențialitatea cu care sunt păstrate datele pe care această aplicație le le colectează.  De asemenea, este o decizie care a fost luată și la nivel european. Parlamentul European, Comisia Europeană, au interzis aplicația pe telefoanele de lucru ale angajaților.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *