Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Reacția primarului Gentea după decizia Curții de Apel Pitești în procesul cu Instituția Prefectului

Reacția primarului Gentea după decizia Curții de Apel Pitești în procesul cu Instituția Prefectului

Primarul Cristian Gentea a reacționat după ce Curtea de Apel Pitești a respins recursul Consiliului Local Pitești în procesul cu Prefectura Argeș. Reamintim că astăzi instanța a anulat hotărârea din 2023 privind transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc, hotărâre atacată de Instituția Prefectului anul trecut. Primarul Piteștiului explică că oricum ar fi trebuit să modifice hotărârea în cauză, deoarecele suprafețele de pădure s-au schimbat și hotărârea trebuia luată cu 2/3 din totalul consilierilor.

Tribunalul Vâlcea a anulat hotărârea în februarie (detalii, AICI), CL Pitești a contestat decizia, iar marți, 10 septembrie, Curtea de Apel Pitești a respins recursul Consiliului Local ca nefondat (detalii, AICI).

Și pentru Arie Protejată trebuie tot HCL nou de Consiliu Local cu 2/3!”

„Dezinformare sau ignoranță? Prin decizia definitivă de astăzi instanța nu s-a pronunțat că nu este oportună Pădurea-Parc, ci doar că Hotărârea de Consiliu Local trebuia luată cu 2/3 din totalul consilierilor!

Chiar dacă am fi câștigat astăzi, ar fi trebuit să intrăm în Consiliul Local pentru a modifica hotărârea în cauză, deoarece suprafețele s-au schimbat (așa cum v-am informat suntem în proces cu Ocolul Silvic Pitești pentru cele 6,5 ha – Parcul Trivalea – incluse inițial în suprafață totală de 335 ha).

Prin urmare, oricum vom proceda imediat spre modificarea HCL inițială! Acesta este adevărul. În privința hotărârii instanței, ne vom conforma imediat! PS: Și pentru Arie Protejată trebuie tot HCL nou de Consiliu Local cu 2/3!”, a declarat Cristian Gentea.

Citește și Tiberiu Irimia, despre reacția PNL la sentința privind Pădurea Trivale: „Unde poate ajunge șmecheria politică a unora”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...