Reabilitare cu…. igrasie la Casa Coandă

de | 12.09.2013 16:13 | Actualitate

În urmă cu câteva săptămâni, Jurnalul de Argeș vă informa că, în toamna lui 2010, CCI Argeș, prin Ion Căpățână, directorul executiv de atunci, a încheiat un contract de renovare-reabilitare a Casei Coandă din centrul Piteștiului cu firma Maredi SRL, pentru care a semnat directorul general Ionel Codițoiu. Toate bune și frumoase, numai că respectivele lucrări au fost făcute fără niciun fel de autorizație. După aproape trei ani, pe 16 iulie a.c., IPJ Argeș, prin Serviciul de Investigare a Fraudelor, a deschis un dosar penal. Dincolo de aceste probleme, mai este încă una care iese la iveală acum. Reabilitarea, care a costat enorm – peste 2,1 miliarde lei vechi la nivelul lui 2010 – a fost făcută de mântuială. Iar pe 4 ianuarie 2012, când CCI Argeș a încheiat un contract de închiriere (și cu drept de subînchiriere) pe 10 ani cu firma Helios&Co Srl, condusă de către Mihaela Lazăr, soția șefului PC Argeș, Cornel Lazăr, în casă era igrasie, ce afectase mai mulți pereți. O igrasie care mai persistă și acum, în unele locuri, după cum ne-a confirmat și Cornel Lazăr. „Au fost unele probleme, inclusiv legate de igrasie, dar în niciun caz foarte mari, așa cum s-a vehiculat. Multe dintre acele probleme s-au rezolvat. E normal să apară probleme de asemenea natură într-o clădire care stă închisă mai mult timp. Și acum mai sunt câteva mici zone cu igrasie, în special în partea dinspre acoperiș, dar se vor rezolva”, ne-a declarat liderul județean al conservatorilor, care a deschis în clădirea denumită generic Casa Coandă un restaurant cu numele „Km.O”.
În ceea ce privește valoarea chiriei pe care președintele conservatorilor, Cornel Lazăr, o plătește lunar către CCI Argeș, acesta  ne-a confirmat că aceasta a fost redusă de curând, de  la 3.000 euro, la 1.500 de euro, plus TVA. Contractul de închiriere al familiei Lazăr încheiat cu Camera de Comerț expiră în 2022.
 Imobilul din Pitești, de pe Bd. I.C. Brătianu nr. 39, cunoscut sub numele de Casa Coandă, este clasificat din 2004 drept monument istoric și aici a funcționat o lungă perioadă de timp secția de muzică a Liceului Lipatti. Aici a locuit în secolul al XIX-lea bunicul marelui inventator Henry Coandă. Imobilul a fost retrocedat Camerei de Comerț Argeș în 2006, instituția intrând efectiv în posesia acestuia în 2007.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii