Web Analytics
scris vineri, 05.05.2023

Răzvan Tunaru, manager sportiv la FC Argeş: „Ca să batem pe UTA e nevoie de atitudinea pe care am avut-o la meciul cu Târgovişte”

Cum comentați ultimele rezultate ale FC Argeș, înfrângerea de la Hermannstadt și victoria de la Mioveni?

– Despre înfrângerea de la Hermannstadt nici nu aș mai comenta, pentru că am uitat-o. Am jucat destul de slăbuț, să zicem așa, fără prea multe realizări și, după ce am reușit să înscriem, nu am mai avut consistența aceea din primele minute din repriza a doua și nu am mai reușit să înscriem. Am avut o singură fază în care chiar puteam să egalăm, dar, una peste alta, a fost un joc mai slăbuț al nostru. Despre meciul cu Mioveniul pot spune că a fost un derby local, în care am început foarte bine și am înscris repede, am avut și două-trei ratări când au scos ei mingea de pe linia porții, dar, ușor-ușor, ne-am cam stins. A intrat și Garita în repriza a doua și să zicem că a adus un pic de plus, așa, dar nu cum mă așteptam. Voiam mai mult din partea lor și a lui Garita, indiferent că a dat golul acela. Am întâlnit o echipă ce a folosit și jucători mai tineri pe care i-au testat… Una peste alta, să zicem că am avut un joc mai bunicel, dar ca să îi batem pe cei de la UTA, trebuie să ne înhămăm la treabă cum trebuie, să ne dăruim, să ne sacrificăm, pentru că UTA este un pic pe val, mai ales că a venit și Mircea Rednic antrenor. Sper să biruim!

Răzvan Tunaru, manager sportiv la FC Argeş: „Ca să batem pe UTA e nevoie de atitudinea pe care am avut-o la meciul cu Târgovişte”

„Garita încă nu este în forma care l-a consacrat în turul campionatului”

Cum comentați revenirea lui Garita în lot și chiar cu gol marcat?

– A revenit într-adevăr cu gol, dar în continuare mă aștept la mai mult de la el. Încă nu este în forma care l-a consacrat în turul campionatului, când a înscris opt goluri. Mie acum nu mi se pare Garita din turul campionatului. Referitor la excluderea și revenirea lui Garita în lot, pot spune că a venit și și-a cerut scuze, a spus că s-a mai liniștit și că i-a priit acea excludere din lot. A conștientizat treaba aceasta și sper să ne dea o palmă la meciul cu UTA, poate chiar mai multe, dacă poate.

Cum vedeți această confruntare cu UTA Arad?

– Este o finală. Dacă câștigăm cu UTA, luăm o opțiune foarte mare spre baraj. Nu vreau să vorbesc prea departe, dar în afară de acest meci mai avem și cu Craiova, și cu Petrolul și, dacă reușim să luăm nouă puncte, prin conjunctura rezultatelor poate scăpăm și de baraj, dar noi întotdeauna pregătim meciul care urmează; acela este cel mai important. Întâi să trecem de hopul acesta, de meciul cu UTA. Dacă noi ne cuplăm și ne strângem bine și ne dăruim măcar ca la meciul cu Târgoviște, eu zic că putem să câștigăm.

Citește și Răzvan Tunaru, manager sportiv la FC Argeş: „Iată că se poate şi fără Garita. Cred că jucătorii i-au dat o palmă prin victoria cu Chindia”

„Atmosfera în cadrul lotului este bună”

Care mai este atmosfera în cadrul lotului?

– Atmosfera este bună, dar trebuie să fie bună de acum înainte. Săptămâna aceasta trebuie să știm cum o gestionăm, cum îi strângem, să fie prieteni, să-i conștientizăm că totul depinde numai de ei. Dacă ei înțeleg treaba asta, eu zic că la meciul cu UTA totul va fi bine.

Sunt probleme medicale în lot?

– Boubacar este accidentat și Njike are otită, dar a fost în lot pentru meciul cu CS Mioveni. Mai este și Andrei Tofan, care are o lovitură, o umflătură sub gleznă, dar sper să-l recuperăm cât mai repede.

Realistic vorbind, ce șanse sunt acum de salvare de la retrogradare din punctul dvs. de vedere?

– Sunt șanse foarte mari, totul depinde de meciul cu UTA. Trebuie neapărat să câștigăm ca să ieșim de pe locul direct retrogradabil. După aceea vedem ce se mai întâmplă. Decisiv este meciul cu UTA. Șanse sunt și de evitarea barajului, prin conjunctura rezultatelor, dar trebuie să ne gândim întâi la meciul cu UTA.

Citește și Răzvan Tunaru, managerul sportiv de la FC Argeş, este realist: „Sperăm, mai sunt 21 de puncte în joc! Dar cred că sperăm mai mult noi decât jucătorii…”

„Trebuie să lăsăm frica deoparte”

De ce este nevoie la echipă ca să putem să câștigăm meciul cu UTA?

– Dăruire, sacrificiu, atitudinea pe care am avut-o cel puțin la meciul cu Târgoviște și să lăsăm frica deoparte; când intrăm în teren să nu ne gândim decât la fotbal. Să ne gândim că suntem mai buni ca ei, dar asta depinde de mentalitatea fiecărui jucător, pentru că noi, din tribună, nu putem să băgăm mingea în poartă. Trebuie să înscriem, asta este… Când am marcat, s-a văzut, am luat puncte. Este adevărat că am înscris și la Hermannstadt, dar, din păcate, nu am înscris decât o dată. Am înscris cu Chindia, ne-am ținut bine după aceea o repriză și jumătate și așa am luat cele trei puncte, care și acelea erau capitale atunci. Orice meci este capital.

Considerați că CS Mioveni este deja retrogradată?

– La momentul acesta da, este retrogradată. Îmi pare foarte rău, pentru că știți foarte bine am lucrat 10 ani acolo. Asta este situația… Au o echipă foarte bună și nimeni nu își explică ce s-a întâmplat în play-out-ul acesta. Când a venit Dică la echipă, au luat 12 puncte și se înscriseseră bine și ei pentru salvare, dar… Acum și comentariile despre ei sunt grele… Nu vreau să intru în detalii, pentru că, așa cum am spus, am lucrat 10 ani acolo, este ca a doua casă pentru mine.

Citește și Răzvan Tunaru, după înfrângerea cu Universitatea Cluj: „Una dintre problemele grave de la echipă este pregătirea fizică”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...