Web Analytics

Războiul pentru terenul Pieţei de Gros din Piteşti. Judecătoarea Inge a măsluit dosarul în favoarea Cartelului de la Mărăcineni

de | 5.10.2017 10:25 | Dezvăluiri

01 CartelulMaracineni# Deși terenul fusese intabulat la Cadastru din 2009 de către omul de afaceri Iulian Preda, Cartelul de la Mărăcineni a încercat să întoarcă soarta proprietății terenului evaluat la 1,6 milioane de euro inclusiv printr-o chitanță scrisă de mână

În 2012, omul de afaceri Iulian Preda o reclama pe judecătoarea Cornelia Inge la CSM. Omul de afaceri sesiza vânzarea ilegală a unui teren de peste 8.200 de metri pătrați de pe strada Depozitelor din Pitești, teren care aparține firmei sale și pe care ființează actuala Piață de Gros a Piteștiului. Concomitent cu reclamarea judecătoarei Inge la CSM, Preda a făcut și plângere la DIICOT împotriva unui grup infracțional condus de Stelian Crăciun. Iulian Preda cumpărase în 2007 drepturile litigioase pentru respectivul teren de la Dumitru Constantin. Sesizând valoarea uriașă a acelui teren, Stelică Crăciun și Nicolae Dascălu au încercat să pună mâna pe el și să răstoarne practic situația proprietății. Concret, l-au contactat prin căi numai de ei știute pe fiul lui Dumitru Constantin și au făcut o chitanță de mână pentru un așa-zis împrumut de 50.000 de euro dat fiului, împrumut garantat tocmai cu terenul de 8.200 metri pătrați.
Jurnalul de Argeș a intrat în posesia unor documente ce arată clar cum cu complicitatea autorităților și în baza unor acte superficiale, inclusiv o chitanță scrisă de mână, terenul a  fost dat printr-o hotărâre a judecătoarei Cornelia Inge Cartelului de la Mărăcineni.

Concret, omul de afaceri Iulian Preda cumpăra pe 5 iulie 2007 de la un anume Dumitru Constantin drepturile litigioase pentru un teren de 8.213 mp situat în Pitești, pe strada Depozitelor, iar contractul era înregistrat la Biroul Notarial Teodox din Pitești. Pe pe 18 februarie 2009, terenul era intabulat la OCPI Argeș de către SC Cris Andreea CTP SRL. Iar în cartea funciară a fost înscris dreptul de proprietate asupra terenului, drept de proprietate aparținând firmei mai sus-menționate a lui Iulian Preda.

Primăria Pitești l-a pus în posesie pe proprietar cu trei săptămâni înainte să moară

Și de acum încep surprizele. Pe 10 martie 2009, la nici o lună după ce cesiunea de drepturi litigioase fusese autentificată în favoarea lui Iulian Preda, Primăria Pitești îl pune în posesie pe Dumitru Constantin (vânzătorul drepturilor litigioase) pe terenul de 8.213 mp de la Piața de Gros. Asta după ce acesta încercase ani de zile în instanță să intre în posesia terenului. Și – bizareriile continuă – pe 21 martie 2009, Dumitru C. Constantin, fiul celui pus în posesie cu numai 11 zile înainte, face o chitanță de mână cu Nicolae Dascălu – cumnatul lui Stelică Crăciun – chitanță prin care declară că a primit împrumut de la Dascălu 50.000 de euro. În aceeași chitanță scrisă de mână, Dumitru C. Constantin spune că dacă nu va restitui cei 50.000 de euro până pe 1 februarie 2011, Nicolae Dascălu „să fie proprietarul terenului care gajez cu el, teren în suprafață de 8.213 mp, situat în Pitești, strada Depozitelor”. Altfel spus, același teren pentru care tatăl său cedase drepturile litigioase lui Iulian Preda.
Pe 31 martie 2009, la 10 zile după ce fiul său făcuse așa-zisa chitanță de mână pentru împrumut, gajând cu terenul de 8.213 mp, Dumitru Constantin moare. Iar pe 3 aprilie 2009, Dumitru C. Constantin (fiul) face la notar o declarație de acceptare pură și simplă a succesiunii.
Un detaliu atrage atenția la o analiză a documentelor: semnăturile lui Dumitru C. Constantin de pe chitanța dată lui Nicolae Dascălu și de pe declarația de acceptare a succesiunii sunt diferite semnificativ. Și nu e nevoie să fii grafolog ca să îți dai seama de asta.

Data punerii în posesie, trecută greșit la interogatoriul din instanță

Dosarul ajunge ulterior în instanță la Judecătoria Pitești, fiind repartizat tocmai la judecătoarea Cornelia Inge, cea a cărei prietenie cu Stelian Crăciun – cumnatul lui Nicolae Dascălu – era de notorietate. Și două informații greșite apar în interogatoriul transcris de mână pe care judecătoarea Cornelia Inge i l-a luat lui Dumitru C. Constantin. Concret, în interogatoriu se scrie că pârâtul este „Dumitru Constantin” în loc de Dumitru C. Constantin, adică fiul mortului. La un moment dat, pârâtul este întrebat: „V-ați obligat în cazul în care nu reușiți să restituiți împrumutul că veți garanta cu terenul în suprafață de 8.213 mp pentru care s-a eliberat procesul verbal de punere în posesie din data de 10 mai 2010 pe numele autorului dumneavoastră Dumitru Constantin?” În întrebare, data punerii în posesie este trecută total greșit, adică 10 mai 2010 în loc de 10 martie 2009, cum era corect. Și nu e vorba doar de greșirea unei cifre.

Mortul, trecut în hotărârea judecătoarei Inge

Și, tot pe 2 august 2011, judecătoarea Cornelia Inge scrie negru pe alb în sentința civilă: „Constată intervenită vânzarea-cumpărarea între reclamantul Dascălu Nicolae Liviu și pârâtul Dumitru Constantin cu privire la suprafața de 8.213 mp teren situat în Pitești, strada Depozitelor”. Altfel spus, judecătoarea Inge trece în hotărâre numele mortului – Dumitru Constantin, în loc de cel al fiului – Dumitru C. Constantin. Iar numele mortului apare de mai multe ori în sentință. Legat de acest dosar, mai trebuie spus că Nicolae Dascălu a cerut ca acesta să fie lăsat la ultima strigare. Iar cererea i-a fost bineînțeles aprobată. Culmea e că la proces nu a fost cerut un extras de carte funciară al terenului, extras ce ar fi arătat clar că acesta este înregistrat pe numele firmei lui Iulian Preda.
De altfel, tocmai intabularea făcută de Iulian Preda în 2009 a făcut în cele din urmă ca cei din Cartelul de la Mărăcineni să nu intre în posesia terenului evaluat la 1,6 milioane euro.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii