Web Analytics

Rate mai mari pentru posesorii de credite în euro

de | 25.09.2023 12:03 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cei care au credite în euro vor plăti rate și mai mari. Banca Centrală Europeană a anunțat din nou creșteri de dobânzi, în încercarea de frâna creșterile de prețuri. În același timp, și românii cu împrumuturi în lei vor simți o mică majorare a ratei, pentru că de săptămâna viitoare indicele IRCC crește ușor. Din păcate, mulți dintre cei care au credite în euro cu dobândă variabilă au primit deja mesaje de la bănci că rata a fost iar majorată.

Citește și: Ajutor financiar pentru pensionarii care au veniturile lunare mai mici de 3000 lei


S-a întâmplat acest lucru după ce săptămâna trecută Banca Centrală Europeană a majorat din nou cu 0,25 puncte procentuale dobânzile, care au ajuns la un nivel record. Dobânda cheie, care „dă tonul dobânzilor din piață” a ajuns la 4% pe an. Este deja a zecea majorare consecutivă, din vara anului trecut și până acum.
Asta duce bineînțeles la creșterea Euribor, adică indicele în funcție de care sunt calculate creditele cu dobândă variabilă în euro. Euribor la trei luni a ajuns la cel mai mare nivel din 2008 încoace. După ce a avut și valori negative, până în 2022, iată cât de mult a crescut acum, până la un nivel de aproape 4%.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *