Web Analytics

Răsturnare de situație la CJ Argeș pentru cei care doreau să îl răstoarne pe Dan Manu

de | 31.10.2019 19:40 | Actualitate, Politica si Administratie

 
Demers în premieră – proiectul de demitere a președintelui Consiliului Județean Argeș, în această după amiază. Ceea ce a urmat i-a luat însă prin surprindere chiar și pe inițiatori, care nu luaseră în calcul această variantă. Mai concret, reprezentanții partidelor de opoziție din legislativul argeșean și-au dat mâna și au făcut un proiect de răsturnare a lui Dan Manu de la conducerea CJ Argeș. Vorbit și făcut. Consilierul PAM, Mihai Tudor, a depus documentația, în ziua moțiunii împotriva Guvernului Dăncilă, adică 10 octombrie, deși, ulterior acesta a susținut că a fost pură o coincidență. Și, surpriză, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare!
Motivele, cele știute, au fost prezentate de liderul grupului PNL, Adrian Miuțescu, cel al PMP, Cornel Bulf , și de Mihai Tudor de la PAM. Este vorba despre alocările insuficiente de fonduri în infrastructura județului în favoarea instituțiilor culturale, acordate cu celeritate Centrului Cultural Județean și evenimentelor gen Flacăra Centenară, atitudinea arogantă a președintelui CJ Dan Manu față de reprezentanții opoziției, procesul cu fostul șef al Evidenței Populației, Viorel Badea, care a antrenat în litigiu consilierii județeni, proiectele pe fonduri europene blocate, respectiv Molivișu și Cetatea Poienari, dar și slabele accesări de bani europeni din acest mandat. În replică, Dan Manu a răspuns fiecărei acuze, spunând că la fonduri europene suntem pe locul trei ca județ, atunci când este vorba despre asfaltări de drumuri sunt mai multe guverne și mai multe ministere vinovate, că la Flacăra Centenară, s-a primit o diplomă de recunoaștere dar și felicitările Patriarhului Daniel (pentru slujbele dedicate eroilor), și că, până la urmă, a depus coroane inclusiv președintele PNL Adrian Miuțescu ( n.red. “din bugetul personal”, a replicat acesta). Cât despre Cetatea Poienari, Dan Manu a dat vina pe…urși.
La final, când să se treacă la vot, s-a anunțat că…grupul PSD nu va vota. ALDE, idem ( după o ridicare de pe scaun a vicepreședintei Simona Brătulescu și aplecare sexi la urechile colegilor de la ALDE). O nouă premieră taxată de opoziția care se pregătise de declarații de presă indiferent de rezultat. Considerat șocant, la unison. În sensul că nimeni nu se așteptase ca PSD și ALDE să refuze să voteze. “A fost un examen dur pentru democrația argeșeană”, a conchis președintele PNL, Adrian Miuțescu. Au mai fost și alte explicații ale atitudinii celor de la PSD , de exemplu că se știa că unii dintre consilierii PSD aveau să trădeze…sau că doresc tergiversarea votului în acest proiect până la ședința din noiembrie (ultima posibilă, până la alegerile generale). Oricum, proiectul a picat. Prin amânare.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii