Web Analytics

Rapsodul Graţian Bădescu a fost socru mic. Mirele a purtat o vestă tradiţională oferită de primarul din Topoloveni

de | 21.09.2017 11:54 | Actualitate

14 gratianNuntă tradiţională românească, sâmbătă, la Curtea de Argeş.  Andreea Bădescu, fiica rapsodului popular Graţian Bădescu, coordonatorul grupului bărbătesc Haiducii Vlădicii, s-a cununat religios la Biserica „Sfântul Nicolae”.

A fost o nuntă inedită, pentru că atât mirii, cât şi nuntaşii au venit la biserică în straie populare româneşti. Ginerele, Philippe Strineholm, cetăţean suedez născut în Argeş, a purtat o vestă tradiţională din colecţia personală a  primarului oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă, moştenită de acesta din familie. Slujba religioasă ţinută în Biserica „Sfântul Nicolae”, monument istoric,  a fost oficiată de nu mai puţin de şapte preoţi, patru dintre ei, membri ai ansamblului Haiducii Vlădicii, care seara, la petrecerea ţinută la Casa Lăzăroiu de la Corbeni, au dat veşmintele bisericeşti pe cele tradiţionale şi le-au cântat mirilor cântece populare, într-un show de zile mari, la care şi-au mai dat concursul Taraful „Cătălin Iancu”, ansamblurile „Dorul” şi „Doruri Muscelene”, interpretele Elena Sima, Lucia Pupezescu, Mădălina Lupu, Lucica Baciu Bica şi nu numai.

Peste 400 de invitați au venit la nuntă

„Pe lângă costumația românească, ce a dat petrecerii un aer tradițional, și dansul mirilor  – susținut alături de dansatorii profesioniști ai Ansamblului Dorul – s-a desfășurat într-o manieră tradițională. Nașii mirilor sunt sora mea cea mică împreună cu soțul ei, care locuiesc în Germania și fratele cel mic al cuscrului meu, care trăiește în România. A fost o petrecere pe cinste, într-un cadru natural, care a ţinut până când s-a luminat de ziuă”, a povestit, pentru Jurnal de Argeş, socrul mic, rapsodul Graţian Bădescu.
Peste 400 de invitaţi le-au urat mirilor „Casă de piatră!”, au cionit cu ei câte o cupă de şampanie şi au petrecut până dimineaţa. Printre ei, primarul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boțârcă, primarii de la Brăduleț și Mușătești, fostul vicepreşedinte al CJ Argeş, Dorin Mărășoiu, fostul viceprimar al oraşului Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan,  directorul Muzeului Curtea de Argeş, Ștefan Dumitrache şi Araxi Negoșanu, directorul Centrului Cultural Judeţean.

Mireasa: „Momentan ne preocupă studiul, mai puțin luna de miere”

14 mireasa„A fost o petrecere foarte frumoasă. Ne-am simţit emoţionaţi şi încântaţi. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi şi au făcut posibil acest lucru! Cât despre luna de miere, deocamdată nu avem în plan acest lucru, mai ales că noi am încheiat căsătoria civilă încă din decembrie anul trecut, și avem, iată, mai bine de o jumătate de an de când suntem împreună. Momentan, ne preocupă studiul, pentru că avem o perioadă ceva mai încărcată, dar probabil va urma și un astfel de episod”, a mărturisit, pentru Jurnal de Argeș, Andreea Strineholm.
Andreea şi Philippe Strineholm, ea studentă la Teatru, specializarea Scenografie la UNATC „Ion Luca Caragiale” din București, el la Inginerie – Robotică, se cunosc din copilărie. Au fost colegi de şcoală generală până în clasa a şaptea, când Philippe a plecat cu familia în străinătate. Tânărul şi-a regăsit fosta colegă (plecată, la rândul ei, la studii în afară) pe Internet. Povestea lor de dragoste a început în urmă cu doi ani, iar anul trecut cei doi s-au căsătorit civil în Suedia, unde s-au şi întors, după nunta de la Curtea de Argeş.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole