Web Analytics

Am rămas şi fără tuberculoză! Controlul spitalelor TBC din Argeș pleacă la Călărași

de | 28.12.2018 13:58 | Culise

Organizarea pe regiuni a mai multor activităţi şi servicii publice nu a însemnat un plus de atenţie acordat Argeşului, ci dimpotrivă. Şi, în afară de structura judecătorească, Curtea de Apel Piteşti având arondate şi instanţele din Vâlcea, şi de Îmbunătăţirile Funciare, cu Argeşul prinzând şi Dâmboviţa, este greu să identifici alte instituţii cu centrul în judeţul nostru. Iar ca slăbirea puterii să fie şi mai accentuată, de curând nu am fost băgaţi în seamă nici în privinţa unei boli infecţioase.
Preşedintele ţării a promulgat în această lună Legea privind măsurile de control al tuberculozei, actul stabilind cadrul general pentru controlul tuberculozei la nivel individual şi populaţional, în scopul protecţiei sănătăţii umane. S-a propus şi un plan naţional de control, iar instituţiile cu atribuţii în acest scop sunt Ministerul Sănătăţii, un comitet naţional intersectorial şi direcţiile de sănătate publică judeţene. Prin lege, la nivel regional se constituie câte o comisie multidisciplinară de coordonare a măsurilor de control al tuberculozei şi evaluare a pacienţilor cu tuberculoză în cadrul a opt spitale din ţară.
Fiecăruia îi revine câte o zonă formată din mai multe judeţe, iar Argeşul, alături de Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa, este arondat Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi. Şi nu se poate spune că noi nu avem spitale TBC în judeţ!
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii