Web Analytics
scris vineri, 21.07.2023

Raed Arafat: E cea mai fierbinte vară din istoria modernă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă în legătură cu temperaturile extreme din această vară. Pe lângă faptul că sunt cele mai mari din perioada modernă, situația se va înrăutăți de la an la an dacă nu se iau măsuri de stopare a încălzirii globale, în întreaga lume. Chiar și așa, oamenii trebuie să fie conștienți că nu se va mai reveni la vremea „normală” din trecut și că trebuie să ne adaptăm noilor condiții.

Raed Arafat: E cea mai fierbinte vară din istoria modernă

Citește și Baschetul românesc revine la Pitești! De unde pot fi luate biletele

”De la era preindustrială încoace este cel mai cald an. Se așteaptă ca anul viitor să fie mai cald decât acest an. Se vorbeşte de acest lucru ca şi estimări. S-a ajuns, în unele zone din lume, la 53 de grade. (…) Din păcate, schimbările climatice se vor lăsa resimţite. O să le simţim, o să le vedem şi trebuie să ne adaptăm”, a declarat, joi seară, Raed Arafat, la un post TV, citat de news.ro.

Arafat a subliniat că este nevoie de măsuri luate mai ales de ţările poluante.

”Adaptarea vine prin modul în care ne comportăm. În primul rând nu e suficient ca o singură ţară să ia măsuri pentru încetinirea acestor schimbări. Astea sunt măsuri globale care trebuie să fie luate.(…) Deja trecem de faza în care putem să controlăm creșterea de 1,5 grade, deja trebuie să prevenim următorul prag şi asta va dura ani, asta nu se face peste noapte”, a mai spus Arafat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...