Web Analytics

Puteri sporite pentru poliţia locală. Parlamentul a adoptat proiectul de lege

de | 8.11.2022 19:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un proiect de lege adoptat azi de deputați sporește atribuțiile poliției locale. Astfel, cei care își împrumută mașina vor trebui să dea informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea Poliției Rutiere, așa cum este acum, ci Poliției Locale. Polițiștii locali vor putea da și amenzi dacă nu primesc răspuns la astfel de solicitări.

Citește și: În prima lui zi de muncă, un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe!

„O persoană care își împrumută mașina este obligată să transmită datele de identificare ale celui căruia i-a încredinţat vehiculul atât la solicitarea Poliţiei Rutiere, cât și a Poliției Locale. Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice”. În cazul în care nu comunică informațiile solicitate în termenul indicat, proprietarul mașinii va putea fi amendat și de către Poliția Locală, acum astfel de sancțiuni fiind date doar de Poliția Rutieră. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor de către poliţistul local se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii poliţiei locale nr.l55/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Citește și: Un băiat de 13 ani, fiu de preot, și-a pus capăt zilelor după o ceartă cu iubita

Conform Codului Rutier, sancțiunile în cazul persoanelor fizice care nu comunică informațiile solicitate despre cel căruia i-a încredințat mașina sunt între 9 și 20 de puncte-amendă, fiind astfel cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. În cazul persoanelor juridice, amenda poate ajunge până la 14.500 de lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *