Web Analytics

Puiu Ciucă, fostul pilot şi cascador din anii ’80, premiat la Raliul Argeşului

de | 1.06.2023 13:10 | Actualitate, Home, Sport

A încetat zgomotul motoarelor turate în week-end la Pitești, însă au rămas emoțiile și amintirile. Unul dintre cele mai impresionante momente ale Raliului Argeșului a fost chiar în ziua startului. Atunci când, cu complicitatea familiei lui Constantin Puiu Ciucă, organizatorul Raliului Argeșului, ne referim la Bogdan Dumitrescu, a reușit să îi facă o surpriză de proporții fostului mare pilot al Argeșului.

Înainte de start, Dani Oțil l-a invitat pe scenă, iar primarul Cristian Gentea i-a înmânat lui nea Puiu premiul pentru întreaga activitate în motorsport. Multiplu campion național de viteză coastă și de circuit, un om care a provocat multe senzații, pe patru roți, într-o vreme când Raliul României începea și se termina la Pitești. Membru al generației de aur de la Dacia, Puiu Ciucă a făcut istorie nu doar în țară, ci și în afara ei, fiind de trei ori campion național la Circuit Grupa A – IAP Dacia în 1982 și 1983, camion național Autocross Clasa Pană, la FEA București, câștigător al locului III de două ori, în 1982 și 1983, al Camionatului European.

Frumosul rebel al Argeșului a fost și un cascador apreciat al vremii, despre care actorul Constantin Diplan spunea „Ciucă este un pilot talentat și un om de mare noblețe sufletească. Ne-am împrietenit de pe vremea când lucram la filmul Raliul, în care el a executat scenele de urmărire cu automobilul…”A jucat în multe din filmele lui Sergiu Nicolaescu și a legat o prietenie strânsă cu Szobi Cseh.
Rămas „neșifonat” din toate spectaculoasele răsturnări cu mașina, Constantin Puiu Ciucă a urcat, sprijinit, podiumul, pentru a-și primi premiul din mâna primarului, evident slăbit, pentru că în ultimul an a avut de luptat cu boala secolului din care a promis familiei și prietenilor că va ieși făcând una din celebrele sale cascadorii… Și s-a ținut de cuvânt.

Citește și Piloţii de la RB Racing au început noul sezon cu rezultate foarte bune

Citește și Primarul Gentea, dezamăgit de prestația deputatului N. Georgescu în meciul cu piloții de la Raliul Argeșului

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *