Web Analytics

Pui de căprioară găsit într-o gospodărie din Argeș

de | 19.09.2018 13:22 | Actualitate

În această dimineaţă, jandarmii argeșeni au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, în comuna Hârtiești, judeţul Argeş. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică.
În timpul verificărilor, jandarmii au observat într-o gospodărie un pui de căprioară. A. J. V. P. S. Argeş a fost anunțată în vederea continuării verificărilor. S-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia l- a crescut alături de celelalte animale din curte fără a anunţa autoritățile.

Jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar animalul a fost preluat de lucrătorii A. J. V. P. S., care l-au redat mediului natural.
„Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie”, au specificat jandarmii.

De asemenea, în timpul verificărilor, au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, iar reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au scos din uz instalațiile  improvizate. Au rezultat 3 dosare care au fost înaintate organelor de poliție din Hârtiești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii