Pui de căprioară găsit într-o gospodărie din Argeș

de | 19.09.2018 13:22 | Actualitate

În această dimineaţă, jandarmii argeșeni au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, în comuna Hârtiești, judeţul Argeş. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică.
În timpul verificărilor, jandarmii au observat într-o gospodărie un pui de căprioară. A. J. V. P. S. Argeş a fost anunțată în vederea continuării verificărilor. S-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia l- a crescut alături de celelalte animale din curte fără a anunţa autoritățile.

Jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar animalul a fost preluat de lucrătorii A. J. V. P. S., care l-au redat mediului natural.
„Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie”, au specificat jandarmii.

De asemenea, în timpul verificărilor, au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, iar reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au scos din uz instalațiile  improvizate. Au rezultat 3 dosare care au fost înaintate organelor de poliție din Hârtiești.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Argeș. Camion cu lemne, confiscat de polițiști
Argeș. Camion cu lemne, confiscat de polițiști

Echipe formate din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, jandarmi și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș,...

Covid Argeș. Incidența pe ultimele zile este de 1.79 (ieri, 1.52)
Covid Argeș. Incidența pe ultimele zile este de 1.79 (ieri, 1.52)

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:-incidența pe ultimele 14 zile: 1,79 (ieri 1,52)-persoane...

21 de biciclete furate de doi argeșeni din scări de bloc
21 de biciclete furate de doi argeșeni din scări de bloc

În ziua de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat. Din cercetări, s-a stabilit faptul că, în...