Web Analytics
scris miercuri, 15.03.2023

PSD schimbă echipa la Câmpulung şi pregăteşte asaltul pentru recâştigarea oraşului în 2024

Liderii de la județ ai PSD au slăbit hățurile cu care au ținut organizația de la Câmpulung, dar nu le-au dat drumul. Dovada o constituie faptul că alegerile interne de sâmbătă au avut ca rezultat o conducere pentru șase luni. O perioadă de testare, după care va urma evaluarea.

PSD schimbă echipa la Câmpulung şi pregăteşte asaltul pentru recâştigarea oraşului în 2024

Digerat încă și acum, eșecul din alegerile locale din 2020, la Câmpulung, a determinat intervenția chirurgicală a conducerii județene. Mai întâi au fost îndepărtate capetele, Gheorghe Marin și Liviu Țâroiu pierzându-și calitatea de lideri, apoi s-a operat pe cord, dispărând din organizație sute de membri. Inclusiv din primele eșaloane. În timp, însă, sute de noi adeziuni au fost aprobate, astfel că PSD Câmpulung se află acum tot la cota șase sute. În asemenea circumstanțe s-a organizat în această lună prima conferință de alegeri după aproape o jumătate de deceniu. A fost o desfășurare de forțe care, în altă situație, nu ar fi avut loc. Dacă în 2020 Țâroiu o bătea pe Lasconi, alegerile de sâmbătă ar fi fost aceeași ciorbă reîncălzită din ultimele decenii. Dar eșecul la locale și preluarea frâielor de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu, Nicolae Pavelescu și Remus Mihalcea au schimbat totul.

La alegeri au participat peste două sute de delegați și au asistat zeci de invitați, nelipsind greucenii partidului. Și nu s-a derulat o procedură clasică. Se știa cine va fi președinte, totul a fost pregătit dinainte. Dar nu a fost aranjament, pur și simplu s-a pregătit planul de acțiune pentru următoarea jumătate de an. Cu omul de afaceri Georgel Mădulărea ca președinte, subprefectul Ciprian Neculăescu ca prim-vicepreședinte și Marinică Fologea, secretar general. Și s-a atras atenția că au fost alegeri pentru conducerea partidului, nu pentru desemnarea candidatului la primărie.

Citește și Împrumutul de 55.000.000 lei aprobat – un risc major pentru Municipiul Câmpulung

Corina Scarlat a prezentat „Cartea neagră a guvernării Lasconi”

Deși s-a crezut că noul președinte va fi cea mai activă prezență publică a PSD Câmpulung, Corina Scarlat, aceasta a fost aleasă, deocamdată, ca vicepreședinte a organizației. Și tot ea a fost cea care, într-un fel, a deschis în mod surprinzător conferința de alegeri, prezentând cartea neagră a guvernării Lasconi. Un moment recepționat în mod diferit de cei prezenți, vorbindu-se și de transformarea conferinței de alegeri în proces de vrăjitoare. Zâmbetul, însă, nu i-a dispărut Corinei Scarlat, și nici vârful de lance cu care o împunge pe primărița care ”a îngropat Câmpulungul stradă cu stradă”.

Citește și Interviu. Corina Scarlat, cea mai critică voce la adresa Elenei Lasconi, edilul Câmpulungului: „La un primar trebuie să apreciem normalitatea, nu excepţionalismul sau vedetismul”

Dispariții și apariții

Fostul primar Liviu Țâroiu nu a fost îndepărtat. Dar acum e doar membru în Biroul Municipal al PSD Câmpulung. A dispărut, însă, fostul viceprimar Șerban Blidaru. Iar dintre actualii consilieri locali, nu mai contează Gabriel Neacșu. În schimb, Biroul Municipal e dominat achizițiile din ultimii doi ani, cu remarcări ale Corinei Scarlat, Magdalenei Dorcioman, Steluței Popescu, ale lui Anton Arghira, Sergiu Beșleagă și Mihai Ghinea.

Simona Bucura Oprescu: ” Am deschis organizația spre idei și oameni noi”

”Am încercat reconstrucția organizației om cu om, am încercat să luăm bun ce a fost în trecut, dar și să deschidem organizația spre idei și oameni noi. Oamenii sunt mai presus de politică! Comunitatea e mai presus de politică, iar prin administrație se conduce comunitatea. La Câmpulung constatăm că administrația livrează doar Incompetență, minciună, scandal. Toate acestea, împachetate frumos într-o poleială de comunicare. Și din acest motiv suntem obligați să le aducem câmpulungenilor speranță și soluții. Iar acestea nu pot fi găsite decât ascultând cu mare atenție vocea câmpulungenilor, identificând soluții la cheie și mobilizând decidenți județeni și naționali pentru cauza capitalei de suflet a muscelenilor. Ne angajăm ca împreună să redăm măreția Câmpulungului!”, a fost mesajul deputatei Simona Bucura Oprescu, secretar executiv PSD Argeș, cea care, în calitate și de musceleancă, a fost motorul, de facto, al reformării organizației municipale Câmpulung.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Tinerii din PSD Câmpulung și-au ales conducerea

Citește și Nume noi s-au alăturat organizaţiei PSD Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită