PSD ia primele măsuri pentru creșterea securității alimentare a țării!

de | 3.12.2021 09:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

PSD ia primele măsuri pentru creșterea securității alimentare a țării!, afirmă Vasile Leau, primarul comunei Boteni. Ministerul Agriculturii, condus de către social-democratul Adrian Chesnoiu, va relansa programele de sprijin menite să asigure românilor mai multă hrană sănătoasă, produsă de fermierii și firmele românești.

Un prim program care se reia chiar din 2022 este programul ”Tomata” și vor fi lansate și alte programe menite să sprijine producția legumelor autohtone deficitare pe piață. În acest fel se susține, practic, conceptul strategic “Cumpără Românește!”.

Citește și: Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș: „Din cauza blocajului din guvernarea Cîțu, normele de aplicare a legii privind plafonarea facturilor la energie nu au fost emise la timp”

În plus, noul ministru al Agriculturii redeschide Casa de Comerț Unirea pentru produsele agricole românești, România având nevoie de un mecanism propriu pentru comercializarea produselor agricole autohtone. Astfel, populația va avea acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în România, iar legumicultorii și fermierii își vor putea vinde produsele în loc ca recoltele lor să putrezească în câmp. De asemenea, deficitul comercial agroalimentar se va diminua.

De exemplu, în primul semestru al acestui an deficitul României cu produse agroalimentare a crescut cu 31% față de anul precedent, depășind 1,27 miliarde de euro!În viziunea PSD, agricultura a fost și va rămâne un veritabil motor de creștere economică și care trebuie alimentat și susținut corespunzător!, a mai declarat primarul.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Circulație restricționată pe Autostrada București-Pitești
Circulație restricționată pe Autostrada București-Pitești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, în intervalul orar 08.30 – 14.00, pentru efectuarea lucrărilor de reparații asfaltice, traficul rutier este restricționat pe a doua bandă pe Autostrada A1 pe sensul București către...


Loading RSS Feed