Web Analytics

PSD a contestat în instanţă decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00

de | 4.04.2021 12:16 | Actualitate, Politica si Administratie

PSD a contestat vineri în instanţă decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00, pe motiv că această măsură nu a fost motivată temeinic, cu dovezi ştiinţifice.

 

Citește și: Cum cheltuiesc partidele politice subvențiile. Luna februarie 2021

‘Partidul Social Democrat a depus vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere în anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00. Principala obiecţie împotriva acestei măsuri este că ‘în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact, din care să rezulte informaţii relevante privind impactul măsurilor preconizate asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, menţionează PSD într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Social-democraţii au mai spus că, având în vedere că prin această decizie sunt afectate atât interesele agenţilor economici, cât şi ale cetăţenilor, Guvernul avea obligaţia să motiveze ‘temeinic, cu dovezi ştiinţifice’, că măsura are într-adevăr un impact pozitiv în combaterea pandemiei, care să justifice restrângerea drepturilor fundamentale.

Citește și: „PSD cere Guvernului să retragă măsurile aberante și să testeze pentru normalitate!”

‘De asemenea, Guvernul nu a respectat obligaţiile privind transparenţa decizională’, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii