Web Analytics

Proxeneţii de la Curtea de Argeş au rămas fără maşinile de lux, aur şi valută

de | 5.07.2017 18:18 | Actualitate

01 proxenetiUn număr de 27 de autoturisme au fost indisponibilizate și 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri au fost ridicate de polițiştii din Argeș, în urma perchezițiilor de marți dimineață din Argeș și București, la persoane bănuite de proxenetism.

De asemenea, în total, 49 de persoane au fost conduse la audieri la Poliția Municipiului Curtea de Argeș. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit la nivelul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.
Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul I.G.P.R.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii