Web Analytics
scris vineri, 28.01.2022

Protoieria Curtea de Argeș – „Campionii Bucuriei Sociale”, ianuarie 2022

În ziua de 25 ianuarie a.c., s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului „Campionii Bucuriei”, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din Cercul nr. IX pastoral: Bădiceni, Bunești I, Bunești II, Zărnești I, Zărnești II, Mălureni, Bohari, Toplița, Mălureni, Domnești de Sus și Domnești de Jos, au dăruit alimente pentru cei cu venituri modeste.

Protoieria Curtea de Argeș – „Campionii Bucuriei Sociale”, ianuarie 2022

Citește și: Urgentarea racordării la reţelele de apă şi de canalizare a imobilelor din municipiul Piteşti

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei„ coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului. Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoieriei și preoții, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită