Web Analytics
scris joi, 18.11.2021

Protocol de colaborare între Direcția Generală Anticorupție din România și Biroul Central Anticorupție din Polonia

 

Protocol de colaborare între Direcția Generală Anticorupție din România și Biroul Central Anticorupție din Polonia

Directorul general al Direcției Generale Anticorupție, domnul chestor principal de poliție Liviu Vasilescu și directorul Biroului Central Anticorupție (CBA), din Polonia, domnul Andrzej Stróżny,  au semnat, astăzi, 18 noiembrie 2021, la Varșovia, Protocolul de colaborare între Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Biroul Central Anticorupție din Polonia, în domeniul prevenirii corupției.

Citește și: Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Obiectivul protocolului de colaborare îl reprezintă realizarea schimbului de experiență şi bune practici în cadrul activităților de combatere și prevenire a corupţiei, dezvoltarea şi implementarea de măsuri şi mecanisme de evaluare, precum și realizarea de întâlniri periodice la nivel de experţi, pe baza reciprocităţii, pe subiecte de interes comun.

momentul semnarii Protocolului

momentul semnarii Protocolului

 

Totodată, sunt avute în vedere organizarea unor seminarii şi cursuri de pregătire, dar și implementarea comună de proiecte derulate de UE şi alte programe finanţate din fonduri internaţionale nerambursabile.

Practic, semnarea acestui document bilateral de cooperare este deosebit de importantă în contextul necesității extinderii schimbului de experienţă cu entităţi care pot sprijini consolidarea, şi pe mai departe, a capacităţilor profesionale ale Direcției Generale Anticorupție.

Cooperarea cu Biroul Central Anticorupţie (CBA) a fost iniţiată în anul 2011 și continuată pe parcursul anilor prin schimb de informații și bune practici, sesiuni de instruire, participări la diverse conferințe și evenimente în cadrul Grupurilor de Lucru şi a Conferinţelor Anuale organizate sub egida EPAC/EACN (European Partners against Corruption/European Anti-corruption Network), rețele europene în care ambele instituții dețin statutul de membru cu drepturi depline.

Citește și: Calinic, despre spovedirea online: „Nu metoda contează, ci rezultatul final!”

Având în vedere necesitatea stabilirii relațiilor de cooperare cu instituții omologe din alte state ale Uniunii Europene, cât şi din afara acesteia, Direcția Generală Anticorupție a semnat, până în prezent, 8 documente de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției cu instituții similare din toate statele vecine. Aceste documente bilaterale de colaborare constituie instrumente de lucru flexibile, în special pentru situațiile operative, dar şi pentru activitățile preventive.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...