Web Analytics
scris luni, 11.12.2023

Protest pe termen nelimitat al grefierilor. Cum va fi afectată activitatea instanțelor

Peste 8000 de grefieri și personal auxiliar intră luni în grevă pe termen nelimitat. Aceștia vor participa doar la şedinţele considerate urgente, își reduc la jumătate programul de lucru cu publicul şi nu mai asigură permanenţă. Decizia vine după ce nu au fost găsite soluţii la revendicările lor nici la întâlnirea de vineri, de la Ministerul Finanţelor, dar nici în cazul întrevederii cu premierul Marcel Ciolacu.

Protest pe termen nelimitat al grefierilor. Cum va fi afectată activitatea instanțelor

Citește și: Președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat. Andrei Baciu este chemat astăzi la DNA în dosarul vaccinurilor


Compartimentele auxiliare ale instanţelor şi parchetelor îşi vor reduce la jumătate programul de lucru cu publicul. Personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete nu va mai efectua niciun fel de act de procedură în afara programului de lucru legal, în zilele de repaus săptămânal sau zilele de sărbătoare legală. Personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete nu va mai răspunde la telefonul personal după terminarea programului de lucru legal şi nu va mai asigura niciun fel de permanenţă în afara programului de lucru legal, în zilele de repaus săptămânal sau zilele de sărbătoare legală. De asemenea, în ziua votării bugetului de stat pentru anul 2024 se va întrerupe activitatea în instanţe şi parchete timp de 4 ore, în intervalul orar 10.00-14.00, timp în care se va asigura participarea grefierilor numai la şedinţele de judecată şi la activităţile de urmărire penală considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă sau prin hotărârile adunărilor generale ale judecătorilor şi procurorilor din cadrul instanţelor şi parchetelor în care îşi desfăşoară activitatea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *