Web Analytics

Protest în faţa MAI. Jandarmii împiedică un flash mob menit să marcheze momentul 10 august

de | 11.08.2020 14:40 | Actualitate

Marian Rădună, protestatar #rezist, şi alte câteva persoane şi-au propus să protesteze, luni, într-un mod inedit, în faţa sediului Ministerului de Interne, la doi ani de la reprimările violente din 10 august 2018, când Jandarmeria a acţionat brutal şi în forţă împotriva protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei. Demersul lor s-a lovit de opoziţia forţelor de ordine din faţa MAI, astfel că au urmat momente tensionate.

Reprezentanţii forţelor de ordine – unul dintre ei, iniţial, fără mască de protecţie – au împiedicat accesul manifestanţilor, printre care erau şi doi copii, pe trotuarul de lângă sediul MAI şi au devenit destul de agresivi atunci când Rădună a vrut să traverseze.

„Luaţi-l cu totul”, a strigat unul dintre cei cu funcţie de conducere.

Manifestaţia a continuat pe trotuarul de vizavi de MAI.

Marian Rădună a venit îmbrăcat în „ţestos” (trupele de intervenţie ale jandarmeriei), fără număr de înregistrare pe cască, şi se preface că îi loveşte pe protestatarii care erau cu mâinile ridicate, încercând astfel să „reconstituie” artistic scena momentului 10 august. Cei loviţi purtau tricouri albe pe care era scris „libertate”, „democraţie”, „responsabilitate” pentru a spune metaforic vorbind, că jandarmii nu au lovit doar protestatarii ci şi aceste simboluri ce caracterizează o democraţie reală.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii