Web Analytics
scris sâmbătă, 06.05.2023

Protest AUR în fața Parlamentului. Jandarmeria în alertă

În fața Parlamentului s-au adunat mii de susținători ai partidului AUR, printre ei aflându-se și George Simion. Majoritatea membrilor și simpatizanților AUR au sosit cu autocare până la intrarea în Capitală, de unde s-au îndreptat spre Piața Constituției. Liderul George Simion a afirmat că mizează pe o prezență de 10.000 de persoane, iar motivul principal al manifestației este de a opri așa-numitele „umilințe” la care ar fi supusă România de către instituțiile europene. În paralel, au fost invocate teorii controversate precum cea a legii care „smulge” copiii din familiile lor.

Protest AUR în fața Parlamentului. Jandarmeria în alertă

Citește și: Liderul mișcării antimonarhiste, arestat înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea

Conform prevederilor Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepția celor autorizate, funcționarea instituțiilor publice sau private, a celor de învățământ, cultură și sănătate, a unităților economice ori să degenereze în acțiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public, și nu pot fi continuate după ora 23:00, caz în care intră sub incidența dispozițiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată.

Citește și: Pendiuc a ajuns la închisoare. „De Crăciun va fi acasă. Tristeţea pentru mine e mare”

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste manifestații, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile de siguranță luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *