Protest al pensionarilor în fața Prefecturii

de | 15.11.2016 09:51 | Actualitate

Câteva zeci de pensionari, majoritatea foști salariați CFR, înarmați cu pancarte, s-au adunat astăzi, în jurul orei 10, în fața Instituției Prefectului Argeș, pentru a reaminti reprezentantului Guvernului în teritoriu aceleași doleanțe pe care le strigă încă de anul trecut, dar și revendicări mai vechi.

1. „Prima revendicare și cea mai importantă este aplicarea punctului de pensie la valoare de 45% din salariul mediu brut pe economie. Asta înseamă ca în loc de 871,7, cât este acum, să fie de 1206 lei. Ajută foarte mult pensionarii, pentru că ar însemna în jur de 3 milioane de lei în plus la pensie, în fiecare lună. Niciodată nu s-a atins această promisiune de 45%. Noi suntem apolitici, poate să iasă care or vrea la alegerile astea, dar noi asta cerem, să se respecte această promisiune. Apoi, Legea 192/2015 dată de Ponta,  anul trecut, să se aplice la cei care nu au primit numărul de grupă în 2011! Mai vrem medicamente mai ieftine, gratuite, vrem ca spitalele să fie asigurate cu aparatură performantă, să aibă personal calificat, să nu ne mai ducem pe la București la tratamente, Mai cerem dublarea numărului de bilete de tratament în stațiuni, pentru toate bolile, bilete care s-au redus în  ultimii ani la jumătate”, a declarat Alexandru Linte, președintele Asociației Pensionarilor CFR, asociație afiliată federației UNIREA. 

Mitingul de astăzi al pensionarilor era gândit la o amploare mai mare, într-un județ care numără 170 de mii de pensionari, dintre care 15 mii sunt  pensionari CFR

„Noi am apelat la toți pensionarii, nu numai la cei de la CFR, speram să fie cât mult multi. A fost și frigul ăsta, probabil de asta nu s-au adunat în număr mai mare. Nu-i scuz. Sperăm să mai ieșim”, a mai declarat Alexandru Linte.

 La această oră, mai mulți reprezentanți ai protestatarilor stau de vorbă cu prefectul de Argeș, Cristian Soare.

 Izabela Moiceanu

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii