Web Analytics

Protest al Federației Automobilul Românesc în fața Prefecturii

de | 23.10.2017 11:23 | Actualitate

SAD2

Aproape 300 de sindicaliști au protestat luni în piața Vasile Milea din Piteşti faţă de Guvern, în principal pentru nerespectarea Legii nr. 62/2011 privind obligativitatea negocierii Contractului Colectiv de Ramură și construcția Autostrăzii Pitești-Sibiu. Sindicaliştii şi-au strigat în faţa Prefecturii şi nemulţumirile legate de transferului contribuțiilor de la angajator la angajat şi întârzierile legate de viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu.
„La acest miting sunt membrii Federației Automobilul Românesc, Sindicatele de la Topoloveni și din alte zone. Preponderent sunt sindicaliștii de la SAD, împărțiți în mai multe organizații, de la ADIENT, Leoni, Euro APS, toate societățile comerciale unde noi avem membri de sindicat. În acestă formulă sunt liderii de grupă sindicală. În spatele lor se află peste 20 de mii de membrii de sindicat. Pe 26 octombrie avem întâlnire cu parlamentarii de Argeș și dacă nu voi ieși public să spună că nu sunt de acord cu ceea ce propune Guvernul, vom face un miting de forță împotriva lor. Nemulțumirea noastă majoră este absența contractului colectiv de muncă de ramură, care regmementează o mulțime de lucruri minimale vizavi de rapotul patronat-salariați. Al doilea lucru major pentru zona noastră este Autostrada Pitești -Sibiu. Este foarte important, și am mai spus-o de atâtea ori, toate multinaționalelele  se vor retrage dacă se mai întârzie”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Ion Iordache  viceliderul SAD.

Liderii de sindicat avertizează că se vor ţine de cuvânt, dacă Guvernul nu e atent la revendicările Federației: „În această piață este doar inceputul! Ne vom face auziți in toată Europa, nu numai in țară! Nu ne oprește vremea, nu ne mai oprește nimic!”, a precizat Nicolae Pavelescu, liderul SAD.

SAD1

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii