Web Analytics

Propunere de week-end: Expoziția ” La fotograf…cu doamnele și domnișoarele Golescu”

de | 5.03.2022 09:40 | Actualitate, Cultură

Începând de ieri, 5 martie și până pe 31 mai, la Muzeul Golești este deschisă publicului, spre vizitare, o expoziție de fotografie veche, din colecțiile muzeale argeșene.

La început de week-end, la Muzeul Golești a fost vernisată expoziția de fotografie –” La fotograf…cu doamnele și domnișoarele Golescu”, o expoziție în care puteți vedea un adevărat univers al secolului al XIX-lea, descoperiți aparatele de fotografiat ale acelor timpuri și descoperiți moda vremii și obiceiurile acelui secol.

Citește și Goldbach îi reaşteaptă pe Cotimanis şi Fuego pe scena de la „Davila”

Din ramele și vitrinele frumos amenajate în spațiul expozițional al secției de istorie din cadrul Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești zâmbesc frumos, de dincolo de timp, Elena Al. Golescu, Elena Perticari Davila, Ecaterina Al. Golescu, Margareta Alice Golescu, dar și alte personaje cunoscute, sau nu, care au vrut să se imortalizeze pe o bucată de carton, ceea ce, odinioară, era singura modalitate de a face o amintire să trăiască. Fotografia a suprins imagini de familie, rochii cu crinolină, care făceau deliciul doamnelor, uniforme militare și imagini vechi ale unor opere de artă arhitectonice.

La vernisajul expoziției au fost prezenți membrii Asociației „Organizația județeană Argeș, Basarab I” a cadrelor militare în rezervă și retragere dar și profesorul Constantin Vărășcanu care a dedicat una dintre inspiratele sale poezii, Goleștilor.

Expoziția este dedicată tuturor femeilor și rămâne deschisă la Muzeul Golești până pe data de 31 mai 2022, fiind rezultatul unei frumoase colaborări între Muzeul Golești, Muzeul Municipal Câmpulung Muscel și Muzeul Municipal Curtea de Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *