Web Analytics

Proprietarii de terenuri din Mioveni sunt obligaţi să le îngrijească şi să le cureţe

de | 21.06.2023 12:05 | Actualitate, Home

Autoritățile din Mioveni transmit că toţi cetățenii, instituțiile și firmele care dețin terenuri trebuie să le curețe periodic, în caz contrar se vor alege cu amendă.

„Toți proprietarii de teren privat, cu atât mai mult cei care dețin teren intravilan, au obligaţia legală de a-l curăţa periodic, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Pe lângă impactul negativ asupra peisagisticii urbane, acestea se pot transforma în adevărate focare de infecţie, pot genera adăpost pentru animale sălbatice, reptile sau alte viețuitoare, punând, în unele cazuri, în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

Legislația în domeniu precum Legea nr. 273 / 2020, OUG 21 / 2002, Legea 62 / 2018, precum și Hotărârea Consiliului Local Mioveni nr. 80/ 2019 prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

Pe cale de consecință, fie că aveți domiciliul în oraș sau în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului Mioveni aveți obligația legală și morală de a vă igieniza proprietatea!

Citește și Joi și vineri, campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești

Nu doar cetățenii au această obligație! Atât instituţiile, cât şi firmele care deţin în proprietate, închiriere sau concesiune terenuri virane sau construcţii începute şi nefinalizate în intravilan sunt obligaţi să asigure igienizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor menajere şi nemenajere aflate în incintă.

Reprezentanții primăriei și cei ai Poliției Locale vor transmite avertismente tuturor proprietarilor care nu se conformează, iar cei care nu vor lua măsurile necesare se vor alege cu amendă”, a transmis Primăria Mioveni.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *