Web Analytics

Proiectul lui Brănescu a trecut de CL Piteşti, în ciuda problemelor invocate de Ordinul Arhitecţilor din România

de | 5.12.2019 13:43 | Dezvăluiri

# Ordinul Arhitecților din România atrage atenţia asupra unor desene apărute din senin pe planşa de reglementări urbanistice

După mai multe retrageri și reintroduceri pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești, controversatul proiect imobiliar al familiei Brănescu „privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Gârlei, nr. 74” a primit OK-ul aleșilor locali, în ciuda aspectelor semnalate de Ordinul Arhitecților din România.
„Ordinul Arhitecților din România, în răspunsul atașat, indică neconcordanțe și conflicte juridice clare între certificatul de urbanism și PUD-ul elaborat pentru strada Gârlei”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, Laura Şerban, unul dintre petenții care nu şi-au putut exprima obiecţiile din cauza consultării publice deficitare pe care Primăria Piteşti a făcut-o cu privire la acest proiect şi pe care viitoarea construcţie îi va umbri.
Joi, femeia a venit personal în Consiliul Local pentru a le aminti aleşilor de aceste probleme (foto).

“Atragem atenţia că acest desen nu poate avea valoare de reglementare”

Mai precis, în răspunsul la adresa înaintată chiar de arhitectul-șef Cătălin Ghiță, Ordinul Arhitecților din România precizează că lucrarea pentru care s-a solicitat punct de vedere respectă condițiile prevăzute de cerificatul de urbanism, DAR…
„Se poate remarca, totuşi, la regimul tehnic prevăzut în certificatul de urbanism, că nu prin PUD se stabileşte distanţa faţă de aliniament, ci prin PUZ. De altfel, elaboratorul PUD nici nu stabileşte această distanţă. La fel, se poate observa că elaboratorului PUD i-a fost solicitat sau şi-a asumat să deseneze pe planşa de reglementări urbanistice un traseu şi să sugereze un profil de continuare a străzii Gârlei fără ca traseul şi profilul să fie definite prin certificatul de urbanism. Atragem atenţia că acest desen nu poate avea valoare de reglementare în niciun caz în afara parcelei studiate, ci doar valoare informativă (…)”, după cum se arată în răspunsul OAR.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii