Web Analytics

Proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş”, cifre impresionante, aproape de finalul implementării

de | 30.03.2016 19:19 | Politica si Administratie

După cum se ştie, S.C Apă Canal 2000 S.A. Pitești a început în ianuarie 2012 implementarea celui mai mare proiect de investiţii de până acum, proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş” în valoare de 427.094.037 lei, finanțat din Fondul de Coeziune, bugetul de stat, bugetul local și din contribuția proprie a companiei.
Cel mai complex proiect de până acum al companiei, prevede investiții în 11 localități din județul Argeș. Lucrările vizează reabilitarea și extinderea pe o lungime de aproximativ 222 km a rețelelor de aducțiune și distribuție apă potabilă și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 275 km. La acestea se adaugă construcția și reabilitarea surselor de captare, a rezervoarelor de apă, construcția și reabilitarea stațiilor de pompare, reabilitarea stațiilor de tratare a apei și a unităților de clorinare și modernizarea a 4 stații de epurare a apelor uzate din zona de proiect. Cu trei luni înainte de finalizarea primei etape din implementarea proiectului, cifrele acestuia sunt impresionante, în special în ceea ce privește extinderea și reabilitarea rețelelor. Rețeaua de distribuție a fost reabilitată și extinsă cu o lungime de aproximativ 160 km, în timp ce rețeaua de canalizare a fost extinsă cu 224 km. Se află în curs de finalizare modernizarea a trei stații de tratare apă la Costești, Topoloveni și Pitești.
În ceea ce privește sistemul de canalizare epurare, pe lânăa rețeaua nou construită, au fost modernizate stațiile de epurare de la Costești, Topoloveni și Bradu și completată cea de la Pitești. La acestea se adaugă construirea a 66 stații de pompare apă uzată. Lucrările din cadrul contractelor incluse în proiect sunt, în mare parte, finalizate, locuitorii din zonele recepționate putându-se conecta la rețelele de apă și de canalizare nou create. A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii