Web Analytics

Proiectul Erasmus+ APP.MOD.E „Model de Ucenicie pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale”, la final

de | 31.10.2019 13:08 | Economie

Miercuri, 23.10.2019, la sala Even din Piteşti, a avut loc evenimentul de închidere a proiectului Erasmus+APP.MOD.E, “Model de Ucenicie pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale”. Peste 40 de participanți au asistat la evenimentul de închidere a proiectului desfășurat în perioada 01.11.2017 – 31.10.2019. Parteneri în proiect au fost Fundația Sud Concept (Franța), Institutul Educațional IDEC (Grecia), Compania Eurocrea Merchant SRL (Italia), organizația Usenska Targovsko Industrialna Kamara (Bulgaria), Asociația Oamenilor de Afaceri (România) şi Politeknika Ikastegia Txorierri S Coop, Spania. Scopul proiectului a fost crearea Ghidului de formare “Modelul de ucenicie”. Acesta este conceput spre a fi un pilon pentru elevii de liceu, cei ai școlilor profesionale, ai facultăților și pentru alţi participanți la cursurile de formare profesională, iar scopul său este acela de a-i sprijini să dobândească mentalități și competențe antreprenoriale.
Grupul țintă principal au fost formatorii de educație profesională și companiile implicate în programele de ucenicie, totuși, beneficiarii finali sunt elevii înscriși în școlile și centrele de învățământ liceal și studenţii. Concret, după ce s-au identificat nevoile pe care trebuie să le acopere, a fost dezvoltată prima variantă a ghidului. A urmat o acțiune «pilot» de verificare a lui, care a avut loc în fiecare țară membră, fiecare partener având obligația de a pune în practică și de a folosi efectiv ghidul, pentru a vedea eficacitatea lui. A.O.A. a coordonat activitatea a trei «cursanți/ucenici», care timp de două luni au urmat cursul antreprenorial sub coordonarea unui mentor din cadrul asociației.
Pe baza feedback-ului de la cursanți, formatori și mentor, au fost făcute corecturile și completările de rigoare, ajungând la varianta finală a ghidului. Acesta este acum tradus în limbile fiecărei țări membre a consorțiului și va fi diseminat în fiecare țară. În acelaşi timp el va fi postat pe site-ul proiectului, marele câștig al acestui tip de proiecte fiind că toate informațiile și rezultatele conținute sunt disponibile oricărei persoane interesate.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii