Web Analytics

Proiectul Dino Park în Pădurea Trivale stârneşte deja controverse

de | 19.10.2017 10:44 | Actualitate

20 01# „Se înţelege acum de ce proiectul de declarare a Pădurii Trivale drept arie protejată este amânat la nesfârşit”, este declarația activistului de mediu Robertin Rusu, care adaugă: „construirea unui Dino Park va face inutil proiectul de declarare a pădurii Trivale arie naturală protejată” # La polul opus, consilierul local Dănuț Dinu se laudă pe Facebook cu viitorul proiect de Dino Park, despre care spune că e unul care va bucura mulți piteșteni

La începutul acestei săptămâni, consilierul local Dănuț Dinu a devoalat pe contul său de Facebook intenția Primăriei Pitești de a începe demersurile construirii unui Dino Park în Pădurea Trivale. „Astăzi (n.red.-luni 16 octombrie) am participat la mutarea în parcarea de la bowling a «Toamnei piteștene». Cu această ocazie, domnul Primar Cornel Ionică mi-a promis că din primăvară va începe demersurile construirii unui DINO PARK în pădurea TRIVALE (ținând cont că va fi dificil de obținut autorizațiile necesare). Eu sunt sigur că vom reuși și copiii argeșenilor și nu numai nu vor mai trebui să meargă până la Râșnov, prin construcția parcului încurajându-se și turismul local”, a scris Dănuț Dinu pe pagina sa de socializare.

„Chiar dacă nu se va tăia niciun copac, pădurea Trivale va avea de suferit enorm”

Postarea lui Dănuț Dinu a stârnit multe reacții pro și contra. Iar cel mai vehement împotriva acestui proiect este activistul de mediu Robertin Rusu, unul dintre piteștenii care în ultimii ani a militat foarte mult pentru declararea Pădurii Trivale drept arie protejată.
„Conform postarii de pe Facebook a domnului Dănuț Dinu, Primăria planuiește construirea unui Dino Park în pădurea Trivale. Acesta poate fi sfârșitul acestei păduri cum o știm noi. Se înțelege acum de ce proiectul de declarare a Pădurii Trivale drept arie protejată este amânat la nesfârșit și de ce Primăria Pitești pune bețe în roate acestui proiect, întârziind să trimită la Ministerul Mediului și Pădurilor informațiile necesare. Chiar dacă nu se va tăia niciun copac, pădurea Trivale va avea de suferit enorm. Plus că ceilalți proprietari de pădure vor simți poate și ei nevoia să construiască-cine știe?-un balon de tenis, un teren de golf sau un hotel”, spune Robertin Rusu.
Tot activistul de mediu piteștean ne-a mai declarat: „Construirea unui Dino Park va face inutil proiectul de declarare a pădurii Trivale arie naturală protejată. Argumentele specialiștilor naturiști care au lucrat la acest proiect și care spuneau în argumentația lor că în pădurea Trivale trăiesc specii de plante și animale ce trebuie protejate devin inutile de asemenea. Este de la sine înțeles că acest proiect va fi îngropat și abandonat, iar pădurea Trivale va pierde șansa la conservarea pe care o merită”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Am vazut Dino Park la Rasnov si e extraordinar. Vin mai multi turisti, copii, se amenajeaza poate magazin de suveniruri si chiar proiectii in aer liber cu documentare. Decat gunoaie mai bine un parc, e loc destul , de exemplu in valea de langa Palatul Copiilor, pana la restaurantul Ciuperca. Abia asaneaza si lacul. Pot sa il populeze cu pleiozauri, megalodoni si lumini cinetice. ? Acum ce e in zona asta ? Doar o groapa de gunoi.