Web Analytics

Proiectul „Aşchiuţă” se finalizează în 2023

de | 6.01.2023 10:35 | Actualitate, Cultură, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Alte două proiecte importante la teatrul „Davila”, anunțate de managerul Dan Tudor (foto), sunt un festival al teatrului de studio și un festival al păpușilor

Anul ce tocmai a trecut a fost de succes pentru Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești, iar totul a fost peste așteptări. Cu 2019 ca an de referință, instituția s-a încadrat în bugetul acordat de Consiliul Județean și a avut încasări „care au depăsit cu mult previziunile, pentru că în numai două luni s-a depășit cu mult bugetul de încasări din 2019”, după cum ne-a spus managerul Dan Tudor.

„Urmuz” și „Coana Chirița”, două noi piese pentru stagiunea din 2023

Pentru 2023, Teatrul „Davila” a pregătit noi proiecte. Încă din decembrie se repetă la două spectacole și tot din decembrie s-au cumpărat biletele pentru respectivele piese de teatru: „Urmuz” și „Coana Chirița”, iar în a doua jumătate a anului se pregătește un festival de teatru de studio și un festival al păpușilor al teatrului de animație.
„În regia Monei Gavrilaș, „Urmuz” este un spectacol care îl va omagia pe autorul Urmuz (pseudonimul literar al lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, n.red.), născut în Curtea de Argeș. Se împlinesc 140 de ani de la moarte și 100 de la naștere, iar Consiliul Județean și Teatrul „Davila” sunt producătorii piesei. În Sala Mare se va ține spectacolul „Coana Chirița”, în regia lui Sandu Grecu, directorul Teatrului Național Satiricus din Chișinău. Pentru cele două spectacole, biletele s-au achiziționat încă din decembrie”, ne-a declarat Dan Tudor, managerul Teatrului „Davila”.

Citește și VIDEO: Trupa secției Așchiuță a Teatrului Alexandru Davila din Pitești – succes la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Cărăbuș”, de la Brăila

„Am avut discuții și cu Silviu Purcărete”

L-am întrebat pe Dan Tudor dacă pentru 2023 are în vedere colaborări cu celebrul regizor Silviu Purcărete, un mit al teatrului românesc, cu care Teatrul „Davila” a mai colaborat în perioada în care la conducere se afla Nicolae Poghirc.
„Cu mult înainte de venirea mea aici au fost discuții și despre regizorul Silviu Purcărete. Am avut discuții și eu cu dumnealui, dar nu le putem anunța acum că avem proiecte, iar mai apoi să se întâmple la fel ca în anii trecuți, adică să nu mai fie”, a transmis managerul de la „Davila”.
Despre lucrările la Teatrul „Așchiuță”, pentru care există finanțare consistentă de la guvern, de 13 milioane lei, Dan Tudor a spus că acestea vor fi gata până la sfârșitul anului 2023.

„De-a lungul timpului au fost modificări de interior, s-au organizat licitații pentru a se desemna firma care va reabilita teatrul. Tot ce pot să vă spun e că, până la finalul anului 2023, proiectul la Teatrul „Așchiuță” va fi finalizat. Important e ca lucrurile să meargă normal și firesc pentru ca aceste evenimente să aibă loc. Transmit din partea Teatrului „Davila” un an nou fericit și îi așteptăm în număr cât mai mare la noi”, a încheiat Dan Tudor, managerul Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Citește și Teatrul de Păpuși Așchiuță va fi reabilitat și modernizat

Citește și Conducere nouă la Teatrul Alexandru Davila


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *