Web Analytics

Proiectele Holcim în şcoli, prezentate în faţa a sute de elevi

de | 24.10.2019 13:06 | Actualitate

Holcim România a sprijinit cu aproximativ 210.000 de euro iniţiativele pentru dotarea şcolilor din zonele Aleşd (judeţul Bihor) şi Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), comunităţi în care producătorul de materiale de construcţii operează două fabrici de ciment. Astfel, peste 4.000 de elevi beneficiază anul acesta de condiţii mai bune în unităţile de învăţământ.
Pentru zona Câmpulung Muscel au fost alocaţi aproximativ 100.000 de euro, în urma cărora au beneficiat elevi de la cinci unităţi de învăţământ. Proiectele constau în achiziţionarea a 35 de calculatoare, a mobilierului şi a unui proiector pentru dotarea unui laborator de informatică de care beneficiază aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, la fel ca şi la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, acolo unde 450 de elevi beneficiază de noul laborator de informatică, dotarea unui laborator de ştiinţe cu material didactic specific pentru susţinerea orelor de fizică, chimie şi biologie, de care se vor folosi 500 de elevi din Şcoala Gimnazială „Oprea D. Iorgulescu”, amenajarea unei staţii radio la Şcoala Gimnazială „Nanu I. Muscel” şi dotarea cu mobilier ergonomic pentru cei 278 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Petre Ţuţea” Boteni.
Prezentarea acestor proiecte de implicare în viaţa comunităţii s-a făcut săptămâna trecută, în careul plin cu sute de elevi al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Au fost prezenţi atât directori şi cadre didactice ale instituţiilor de învăţământ beneficiare, cât şi reprezentanţi ai Holcim: directorul Fabricii de ciment Câmpulung, Cornel Banu, şi directorul Holcim Romania, Horia Adrian.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii